Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Mas convoca les eleccions del 27-S amb una crida a “respectar el que els ciutadans decideixin”

El president de la Generalitat, Artur Mas, firma el decret de convocatòria

elDiario.es Catalunya

Artur Mas ha signat aquest dilluns el decret de convocatòria de les eleccions del 27-S. Amb una emissió en directe en prime time a TV3, ha signat un decret que, ha reconegut en un missatge institucional posterior, “segueix el marc legal pel que fa a la forma”, però ha insistit en que “tots sabem que aquestes eleccions seran molt diferents pel que fa al fons”. El president ha recordat que havia demanat “una consulta legal i acordada” que l'Estat no va permetre. En el seu discurs institucional, Mas, com ja va fer quan va convocar el procés participatiu del passat 9 de novembre, ha fet una crida per fer de les eleccions del 27 de setembre “una data assenyalada en la història de Catalunya”.

El president de la Generalitat també ha lamentat que l'Estat pretengui “silenciar la veu” del poble català, que ha definit com “una nació de persones lliures que ens hem guanyat el dret a decidir”. També ha fet una “crida a la responsabilitat” de totes les forces polítiques que concorreran a les eleccions perquè presentin els seus projectes i es respecti “el que els ciutadans decideixin”.

Les del 27 de setembre seran les terceres eleccions al Parlament en cinc anys, després de les del novembre de 2010, que van dur Mas a la presidència de la Generalitat, i les del novembre del 2012. Llavors Mas va posar fi al seu primer mandat cridant a una “majoria excepcional” per celebrar una consulta sobre la independència de Catalunya, però va passar de 62 a 50 diputats, mentre que ERC va ascendir a segona força al Parlament. Ara ambdós partits es presenten plegats a la llista de Junts pel Sí, que pretén fer president Artur Mas per tercer cop.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la vicepresidenta del Govern, Neus Munté; el conseller de Presidència, Francesc Homs; i la consellera de Governació, Meritxell Borràs han assistit a l'acte de convocatoria electoral, que ha llegit el secretari del Govern, Jordi Baiget. El decret entrarà en vigor aquest dimarts amb la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Etiquetas
stats