eldiario.es

9

CATALUNYA

La Universitat Politècnica de Catalunya camina cap a la vaga indefinida

Una assemblea multitudinària vota a favor de treballar per afrontar una aturada indefinida que serveixi per tombar els pressupostos aprovats recentment que preveuen l'acomiadament de més de 300 treballadors

Sonen els tambors de vaga indefinida a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Una assemblea participada per més de mig miler de treballadors i estudiants de la universitat ha aprovat aquest divendres començar a organitzar una vaga indefinida per exigir la retirada dels pressupostos del 2013, aprovats pel Consell Social aquesta setmana, que preveuen, entre altres mesures de xoc, l'acomiadament de l'ordre de 340 empleats, entre Personal d'Administració i Serveis (PAS) i professors associats.

Malgrat l'aprovació per part d'un 80% aproximadament de l'assemblea de la vaga indefinida, els assistents han reconegut que no n'hi ha prou de voler-la fer, si no que s'ha de treballar perquè la recolzi la majoria de la plantilla. De fet, bona part de l'assemblea estava formada per PAS i estudiants, de manera que existeix el temor que gran part del Personal Docent Investigador (PDI) no la secundi, fet que restaria força a la lluita. Per això, s'ha acordat "treballar" a la tornada de les vacances de Setmana Santa per poder convocar la vaga el mateix mes d'abril, just abans que es faci efectiu, l'1 de maig, l'acomiadament dels 90 PAS afectats per la mesura.

Per part dels sindicats, que han de convocar-la oficialment, la vaga indefinida es veu amb bons ulls, però també es vol esperar a actuar sobre segur. "Si una majoria important de la UPC hi està a favor, la secundarem", sentencia Alicia Fernández, representant del PAS funcionari de la universitat per part de CCOO.

Els treballs previs a l'aturada indefinida, encara per concretar, consistiran principalment en movilitzacions i campanyes de difusió a través de les xarxes socials, però sobretot assemblees a cada campus per implicar totes les facultats. També s'ha votat recollir signatures per demanar la dimissió del rector, Antoni Giró.

La UPC acumula actualment un dèficit de 110 milions d'euros, el més elevat de tots els campus catalans, fet que ha portat al centre a una situació d'asfixia que ha derivat en els pressupostos restrictius previstos per l'actual curs. La universitat també està immersa en un pla de viabilitat que contempla la integració de centres i titulacions i la venda de patrimoni.


Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha