Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La reivindicación de salarios más altos y menos jornada marca el Primero de Mayo
A tres metros del abuelo tras años buscándole: familias visitan las Cuelgamuros
Análisis - Sánchez, ¿acicate o lastre para Illa? Por Neus Tomàs

Duran i Lleida assegura sentir-se “obligat” a presentar-se a les generals

Duran i Lleida asegura sentir-se "obligay" a presentar-se a les generals

elDiario.es Catalunya / EFE

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui al Consell Nacional del partit sentir-se “obligat” a presentar-se a les eleccions generals del 20 de desembre, perquè “res” li impedeix “ser candidat als comicis”.

Duran feia declaracions el mateix dia en què posava a disposició del partit el seu càrrec com a president del comitè de govern d'UDC. Finalment Duran va ser revalidat per la cùpula d'Unió com a cap del partit i per tant per a què pugui presentar-se com a candidat a les eleccions del 20 de desembre.

“Sento l'obligació de presentar-me a les eleccions”, ha assegurat Duran, qui ha admès haver-ho fet “tot en política”, però ha afegit que pot ser-li “molt útil” a Catalunya en el moment polític actual, que considera “determinant”.

Duran, que posarà a examen la seva candidatura a les generals dilluns que ve davant la militància, ha celebrat “deixar de ser el candidat de Convergència i Unió” per ser-ho només del seu partit.

El líder democristià ha assegurat que es presenta “perquè Unió tingui representació a les Corts i aquest sigui el primer pas per recuperar-la al Parlament”.

“Som útils i necessaris i cada dia que passa ho som més, però hem d'intentar guanyar, jo guanyaré”, ha assegurat Duran, que ha assegurat que si té “la confiança de la militància de Barcelona”, va intentar treure un bon resultat.

“No m'inmutaré, no penso dir una mala paraula i hem de ser conscients que avui hi ha un gran barranc que separa Catalunya de la resta de l'Estat, perquè cada dia hi ha més gent que creu que cal buscar una solució acordada”, ha assegurat Duran.

Segons el líder d'UDC, “mai hi haurà negociació per trencar l'Estat, només per a un nou reconeixement de Catalunya”, encara que ha assegurat que “dóna més vots no reconèixer això”.

Pel dirigent democristià, “ni té recorregut l'estratègia del PP de recórrer als jutges ni la dels independentistes de refugiaré després dels sentiments”.

“Estic a la disposició d'UDC per al que faci falta”, ha conclòs Duran i Lleida.

Etiquetas
stats