Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

La Generalitat indemnitza una víctima de bala de goma però no n'identifica els responsables

Nicola Tanno, victima d'una bala de goma

Caralp Mariné

Nicola Tanno, una de les víctimes de bala de goma disparada pels Mossos d’Esquadra tanca el seu cas i passa pàgina. “Ens retirem perquè sabem que hem arribat al final”, ha expressat Tanno a Catalunya Plural. La Generalitat finalment ha decidit indemnitzar-lo amb 200.000 euros i ell s’ha retirat del cas. Tot plegat gràcies a un acord pactat directament entre la víctima i el conseller.

“La indemnització és coherent, hi ha coses que no es repararan mai però considero que està bé. El que trobo realment indignant és que no s’hagi sigut capaç de reconèixer els responsables dels fets”, ha expressat Tanno en declaracions a Catalunya Plural.

200.000 euros és la fiança que el jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona havia imposat al setembre per cobrir les despeses i els danys causats a la víctima. Tanno va perdre l’ull al juliol de 2010 durant la intervenció del Mossos d’Esquadra en la celebració a Barcelona de la victòria de la selecció espanyola. El cas d’aquest jove italià va ser tancat pel jutge dues vegades, el 2011 i 2013 al considerar impossible determinar qui havia estat l’autor dels fets.

I aquest és precisament un dels factors que més l’indigna. “És evident que hi ha hagut una actitud corporativista per part dels policies que aquell dia estaven allí. No em crec ni em creure mai que ningú sàpigues res”, ha dit.

L’acord arriba després de què Tanno i el seu advocat, al veure que el seu cas podia tornar a ser arxivat per tercer cop, decidissin reunir-se directament amb el Departament d’Interior. Finalment van aconseguir una entrevista amb la cúpula política del Departament, entre els quals hi havia el conseller Jordi Jané. En aquella reunió Interior es va comprometre a fer efectius els 200.000 euros i en enviar per escrit una carta de disculpes.

La primera carta que Tanno va rebre després d’aquest acord va estar redactada pels serveis jurídics d’Interior i en cap cas li demanaven disculpes, explica ell. “Deia coses diferents de les que havíem acordat. Però després de notificar-ho em va trucar Jordi Jané i em va demanar el correu per enviar-me ell personalment la carta”, ha dit.

En aquesta carta el conseller d’Interior demana disculpes per les lesions provocades a Tanno i afegeix: “malgrat l’acord que finalment s’ha tancat mai es podran reparar totalment els perjudicis que li han causat”.

Tanno està convençut que s’ha arribat a aquest acord gràcies a l’intent realitzat per part seva i el seu advocat d’intentar reunir-se amb la cúpula política del Departament. “El servei jurídic d’Interior no ha gestionat ni ha avançat mai cap tipus d’acord i l’asseguradora de la Generalitat tampoc”, explica.

Tot i la bona notícia Tanno lamenta que Joan Saura, conseller d’Interior en el moment en què va passar aquest incident, encara no s’hagi disculpat. “Jo encara espero les disculpes de Saura, mai va tenir una paraula cap a nosaltres i jo d’això no m’oblido”, ha dit. “Joan Saura no pot pensar que ens hem oblidat que ell era el conseller en aquell moment”, ha afegit.

Aquesta és la segona vegada que s’indemnitza a una víctima de bala de goma a Catalunya. La primera va ser Ester Quintana fa uns mesos, que va aconseguir que l’asseguradora de la Generalitat li pagues 260.000 euros pels danys causats. En el seu cas però, cap membre del Govern li ha demanat disculpes i el seu cas continua obert judicialment.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats