Catalunya Opinión y blogs

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Dos treballadors d'Iberpotash a Súria moren aixafats per un despreniment

Rescat d'un ferit en un accident miner EFE

Un accident a la mina d'Iberpotash a Súria ha causat la mort de dos miners, segons han explicat fonts laborals. El despreniment d'una roca ha afectat els dos treballadors, Isaac Closa i Joan Ramon Mitjans, que vivien a la mateixa localitat barcelonina."Els dos eren molt coneguts a Súria" explica un miner company seu, que resalta que en un cas el pare d'un dels finats havia treballat abans a la companyia.

Fonts del sindicat CGT, al qual pertany, Isidoro Mata el president del comitè d'empresa d'aquesta mina, han manifestat que entre les 3 i les 4 de la matinada una roca d'entre 4 i 5 metres ha caigut sobre els treballadors. Les causes del despreniment es desconeixen i l'empresa ha obert la corresponent investigació. A prop dels miners afectats per l'accident n'hi havia altres que operaven en el mateix torn de nit fent tasques de manteniment de maquinària. El grup que realitza aquestes funcions és de 90 treballadors.

"És preocupant, en l'últim any i mig s'han produït tres accidents que sumen quatre víctimes" copmentava amb pesar Isidoro Mata. No obstant això, a tall personal i abans que es facin les comprovacions tècniques, el representant sindical afirmava: "he baixat a veure el lloc de l'accident i sembla que podria ser un cas de mala sort. Els despreniments molts cops no donen cap avís previ".

Com passa sempre que es produeix un accident mortal, les instal·lacions de l'empresa s'han aturat per investigar les causes de la desgràcia i abans de retornar veure si és segur reprendre la producció. La tradició diu que no es torna a la feina fins que s'hagi realitzat l'enterrament de les víctimes.

L'empresa ha mostrat la seva preocupació per l'accident, que no és el primer d'aquestes característiques que afecta la mina del Bages. Aquest any ja s'havia registrat un accident mortal quan al gener passat un operari va ser atropellat per una vagoneta carregada de sal i la paret. I l'any 2012 es va produir un altra mort en caure un treballador a un pou.

A mig matí se celebrava una reunió del comitè d'empresa de les mines per decidir accions o iniciatives a prendre en favor de la millora de la seguretat. La trobada ha acabat sense conclusions. La única decisió ha estat convocar una altra reunió del comitè d'empresa i el comitè de seguretat per al dilluns vinent, segons ha explicat a CatalunyaPlural.cat, Isidoro Mata, president del comitè d'empresa de la societat.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

    Autores

Etiquetas
Publicado el
6 de diciembre de 2013 - 12:12 h

Descubre nuestras apps