Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Collboni nega cap pacte amb CiU i ERC: “No posarem Barcelona al servei de l'independentisme”

Collboni (PSC) ironiza con los "billetes de monopoli" propuestos por BComú

Siscu Baiges

Barcelona —

L’afirmació d’Ada Colau, candidata a alcaldessa de Barcelona en Comú, que socialistes, ERC i CiU ja han pactat el suport a Xavier Trias després de les eleccions del proper dia 24 ha estat desmentida avui pel candidat del PSC. “Aquesta senyora ha caigut en els vicis de la vella política: parlar de pactes en comptes de fer-ho de projectes”, ha dit Jaume Collboni, aquest matí. Segons ell, “l’únic cert és el pacte que hi ha entre CiU i ERC i que es va palesar en el debat entre els candidats davant les càmeres de BTV”. En aquest debat, Trias va acceptar les tres condicions que li va posar el candidat d’ERC per arribar a un acord: donar suport al procés independentista, combatre les desigualtats socials i un compromís sobre la transparència i contra la corrupció.

Collboni ha afirmat que “el PSC mai no ha estat ni estarà en un projecte polític que posa Barcelona al servei de l’independentisme”. “Les meves prioritats són la lluita contra les desigualtats i la desocupació. Res a veure amb el pacte Bosch-Trias”, ha dit.

Preguntat en relació amb quin candidat se sentiria més còmode pactant, amb Ada Colau o amb Xavier Trias, el candidat socialista ha respost que “no és una qüestió de comoditat. No surto a les eleccions per pactar. Els regidors del PSC em votaran a mi com alcalde. Són els ciutadans els qui decidiran qui serà el proper alcalde de Barcelona”.

Aquestes declaracions les ha fet Collboni després de passejar per la rambla del Poblenou, acte al qual s’ha incorporat el seu pare, Jaime, que viu a Madrid i s’ha presentat per sorpresa. El progenitor de Collboni, censat a la capital d’Espanya, no ha volgut explicar el sentit del seu vot el proper dia 24. Probablement voti més a l’esquerra dels socialistes. Algú ha recordat que els candidats socialistes no solen tenir sort amb el vot dels seus pares, tenint en compte que el pare de l’anterior candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, vota CiU.

Al final de la passejada per la rambla del Poblenou, el candidat socialista ha exposat el seu programa pel que fa al comerç petit i mitjà. Ha lamentat que durant el mandat de Xavier Trias hagin tancat més de mil comerços petits i les grans superfícies hagin augmentat els seus espais en 50.000 metres quadrats. S’ha compromès a que no hi hagi noves ampliacions de les grans superfícies comercials i a posar ordre en els horaris comercials, “Els comerciants necessiten certeses”, ha dit.

Etiquetas
stats