Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les enquestes segueixen ballant entre Trias i Colau

Els candidats dels partits amb representació a l'Ajuntament abans d'un debat

João França

Des que una enquesta de Sigma Dos per El Mundo realitzada un mes abans de les eleccions va donar una ajustada victòria a Barcelona en Comú i després el CIS va refermar amb més força aquesta idea, la batalla per l'Ajuntament de Barcelona sembla dura. Les enquestes posteriors tornaven el consistori a Convergència i Unió, però aquest dissabte s'han publicat enquestes per als dos gustos.

L'enquesta de Sigma Dos realitzada entre el 8 i l'11 de maig que publica El Mundo dóna la victòria a Trias, amb entre un i dos regidors més que Barcelona en Comú. En canvi l'enquesta de Metroscopia, que per primer cop en aquesta contesa sondeja els resultats per Barcelona, realitzada entre el 8 i el 13 de maig que publica El País, dóna la victòria a Colau amb dos regidors més que CiU.

Totes dues mostren Ciutadans com la segona força a la capital catalana amb sis escons. La CUP és l'altra incògnita en les enquestes. Des del sondeig del CIS tots menys el de l'ABC l'han posat a les portes del consistori barceloní, amb el repte de superar el 5% necessari per entrar en el ayuntamiento, que li garantiria dues regidores, que segons Metroscopia podrien pujar fins a tres.

Pactes improbables

Tot i que els possibles pactes han protagonitzat el debat en els darrers dies de campanya després que Colau acusés ERC i PSC de pactar per garantir-li l'alcaldia a Trias, el que mostren les enquestes és que serà difícil que algú que no sigui el guanyador pugui fer-se amb el govern de la ciutat. Caldrien la majoria absoluta (21 regidors) per prendre-li l'alcaldia al més votat, i per això caldrien difícils equilibris. Segons l'enquesta d'El Mundo l'únic pacte a 3 possible seria BComú+C's+PSC i segons la d'El País seria CiU+C's+ERC.

Etiquetas
stats