Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La Fiscalia demana aclarir si el Govern va usar fitxers públics amb dades personals pel 9-N

La Fiscalia ha demanat noves diligències en la causa que investiga la consulta del 9-N

EFE

Barcelona —

La Fiscalia ha demanat aquest dilluns al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ordeni diligències per aclarir com el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat (CTTI) va proporcionar les plataformes informàtiques per a la votació del 9-N i si es van usar fitxers públics amb dades personals.

Segons ha informat la Fiscalia General de l'Estat (FGE) en un comunicat, el ministeri públic ha presentat un escrit davant la sala de l'alt tribunal català que investiga el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, per la consulta sobiranista del 9-N, sol·licitant noves diligències sobre el cas.

En concret, el fiscal sol·licita al magistrat que ordeni noves diligències per establir fins a quin punt la Generalitat va mantenir “en tot moment i fins al final” un control determinant sobre la preparació i desenvolupament de la votació, “en oberta contradicció amb la suspensió acordada per el Tribunal Constitucional”, segons la nota.

El ministeri públic vol saber la forma en què el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) va proporcionar les plataformes informàtiques que van constituir un dels elements essencials perquè pogués celebrar-se la votació del 9-N.

El fiscal ha plantejat aquestes noves diligències després de rebre un informe amb documentació de les empreses que presten serveis informàtics per a la Generalitat en el qual s'observen “elements que inequívocament apunten”, segons el ministeri públic, al fet que en el si del marc contractual preexistent entre el CCTI i les contractistes privades “es va encarregar el desenvolupament d'instruments informàtics específicament destinats a ser utilitzats en la votació”.

stats