Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Iceta i Parlon insisteixen en el 'no' a Rajoy després de votar a les primàries del PSC

Iceta ha votat a l'agrupació socialista de Sant Martí de Barcelona

elDiario.es Catalunya

Miquel Iceta i Núria Parlon han reiterat una vegada més el 'no' dels socialistes catalans a la investidura de Mariano Rajoy després de votar a les primàries en què s'enfronten per ocupar la secretaria general del PSC. Iceta, actual líder i candidat a la reelecció, ha deixat clar que els seus diputats votaran 'no' per “coherència”, mentre que Parlon ha assumit que hauran de pagar la multa per trencar disciplina de vot en el cas que el PSOE acabi optant per una abstenció.

Més de 17.000 militants del PSC estan cridats a escollir secretari general en plena convulsió del socialisme espanyol. Els resultats es coneixeran a partir de les 19 h. Iceta ha anat a votar a la a l'agrupació socialista de Sant Martí a Barcelona, mentre que la Núria Parlon ho ha fet en l'agrupació del PSC a Santa Coloma de Gramenet, la ciutat que governa com a alcaldessa des de 2009.

“El repte més immediat és sens dubte la posició davant la investidura de Rajoy, que des del nostre punt de vista ha de ser votar 'no'”, ha admès Iceta, amb el que ha deixat clar quin seria l'escenari si la gestora del PSOE optés per facilitar la investidura. “Mantindríem la coherència i el PSC donaria instruccions als seus diputats per votar en conseqüència”, ha sentenciat el que comanda el PSC des del 2014.

Per la seva banda, Parlon, que durant la campanya s'ha distanciat una mica més de Ferraz obrint la porta a repensar la relació PSC-PSOE, ha afirmat que davant d'una abstenció socialista la Comisió Gestora, “no triada per les bases, haurà de pensar bé de quina manera justifica aquest gir ideològic de posició” sense consultar-lo a la militància. Si guanya, Parlon ha assegurat que instarà els diputats del PSC a votar 'no' i a assumir la multa per trencar la disciplina de vot.

L'aspirant a liderar el PSC ha advocat també per un rearmament ideològic per revertir la fugida de vots cap a “una altra força que la gent situa més a l'esquerra”, en al·lusió als 'comuns', i ha celebrat que el procés de primàries del PSC hagi interpel·lat a les bases i els hagi animat a sentir-se partícips en la configuració del seu partit.

En aquest sentit, Iceta ha demanat “un lideratge sòlid per a aquests temps difícils que ens ha tocat viure, des del punt de vista de la política catalana, espanyola i la situació del PSOE”.

Etiquetas
stats