Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

JxSí i la CUP presenten aquest dilluns la Llei de Transitorietat al Parlament

JxSí y CUP presenten aquest dilluns la llei de transitorietat

EFE

Junts pel Sí i la CUP presentaran aquest dilluns al migdia al Parlament la Llei de Transitorietat Nacional, la principal de les “lleis de desconnexió”, prevista per crear un marc legal alternatiu a l'espanyol en cas que guanyés el 'sí' a la independència en el referèndum anunciat per el Govern.

Segons han informat en un comunicat a primera hora d'aquest matí, els grups parlamentaris de Junts pel Sí i de la CUP oferiran avui a les 12 hores del migdia una roda de premsa conjunta per presentar la llei de transitorietat jurídica.

Aquesta roda de premsa se celebrarà a la sala de conferències de premsa del Parlament català, segons han explicat els dos grups parlamentaris independentistes.

La llei de transitorietat, mantinguda fins ara en absolut secret, és la principal “llei de desconnexió” prevista pel Govern i els partits independentistes, ja que haurà d'establir el nou marc legal que regirà a Catalunya en el cas que el 'sí' a la independència s'imposés en el referèndum que la Generalitat pretén celebrar l'1 d'octubre.

Mentre que el PDeCAT s'ha mostrat partidari que la llei s'aprovi un cop s'hagi celebrat el referèndum i s'hagi donat aquesta eventual victòria del 'sí', tant ERC com la CUP són favorables al fet que la norma s'aprovi ja al setembre, abans de l'eventual referèndum de l'1-O.

Etiquetas
stats