Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Dos Mossos d'Esquadra imputats per l'ull perdut de Nicola Tanno

Nicola Tanno, de Stop Bales de Goma, durant una intervenció en el Parlament de Catalunya / EDU BAYER

Benoît Cros

Barcelona —

Dos Mossos d'Esquadra hauran de comparèixer davant del jutge el proper 4 de març com a imputats en el cas de Nicola Tanno, un italià que va perdre l'ull a Barcelona durant les celebracions del Mundial del 2010 a causa de l'impacte d'una pilota de goma. Els dos imputats, però, no són els autors del tret. Es tracta d'un caporal i un sergent de la policia catalana -un caporal és el que normalment està al comandament d'una furgona mentre que el sergent està en un nivell superior i en dirigeix diverses.

“És un pas endavant molt important”, se n'alegra Nicola, “ara ja no es poden amagar dient que no es pot identificar l'autor del tret, ara es responsabilitza a qui dóna l'ordre”, remarca.

El portaveu del sindicat de Mossos SPC-ME, David Miquel, estima per la seva banda que “els agents compleixen amb les ordres, per la qual cosa hauria de respondre el màxim responsable”, el cap de la brigada. “És la pràctica habitual en la majoria dels països d'Europa i també al Cos Nacional de Policia”, destaca Miquel.

Amb aquesta decisió del jutge, el cas Tanno dóna un nou gir ja que va ser arxivat al setembre del 2011 pel mateix magistrat. Després de sentir les declaracions de cinc Mossos d'Esquadra que es trobaven a la zona dels fets i de 10 testimonis aportats per la defensa de Tanno i l'Associació Stop Bales de Goma, el magistrat del jutjat 27 de Barcelona havia declarat el sobreseïment del cas. Nicola va presentar immediatament un recurs i el fiscal va demanar fa unes setmanes la imputació dels dos Mossos d'Esquadra, a la qual va accedir finalment el jutge.

Mobilització social i avenços polítics

D'altra banda, la mobilització social per la prohibició de les pilotes de goma continua. Desenes de persones s'han manifestat a la plaça Sant Jaume de Barcelona en solidaritat amb Ester Quintana, la dona que va perdre l'ull durant la jornada de vaga general del passat 14 de novembre.

En el pla polític, està previst que es creï una comissió sobre material antiavalots i ordre públic al Parlament de Catalunya.

Etiquetas
stats