Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oriol Junqueras: “Tots som víctimes d'aquest atac de l'Estat contra la llibertat”

Junqueras ha rebut el suport de desenes de càrrecs del partit

Arturo Puente

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha comparegut aquest dimecres amb el suport de mitja centena de càrrecs republicans com a perjudicat directe per l'intent de fabricació de casos de corrupció falsos contra partits independentistes, que presumptament van dur a terme el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Diaz, i el director de l'Oficina Antifrau catalana, Daniel de Alfonso, i els enregistraments dels quals van sortir a la llum aquest dimarts. “Tots som víctimes d'aquest atac de l'Estat contra la llibertat”, ha assegurat el líder d'ERC.

Segons Junqueras, les maniobres del ministre de l'Interior responen a una estratègia d'“atac sistemàtic” amb la qual l'Estat ha pretès sufocar l'augment de l'independentisme a Catalunya durant els últims anys llançant missatges que vinculaven les demandes sobiranistes amb la corrupció. “Aquesta és l'estratègia ha estat liderada pel Govern i ha fet servir tots els aparells de l'Estat: ministeris, cossos policials, Oficina Antifrau ...”, ha assegurat Junqueras.

Per aquesta raó el vicepresident del Govern ha reclamat la dimissió immediata de Mariano Rajoy, Fernández Díaz i tots els implicats en la trama. “L'Estat ha actuat contra la democràcia i contra la llibertat. Tots els que són responsables d'aquest atac i aquesta conspiració haurien de dimitir, començant pel president Rajoy. Cada minut que no dimiteixen acumulen més culpa”, ha considerat.

“Ho han remogut tot, han buscat en els nostres entorns personals, ajuntaments, regidors, família, i no han trobat res que ens obligui a baixar el cap”, ha recordat Junqueras, “i com que no ho han trobat, s'han proposat inventar-lo” . El vicepresident ha assenyalat la netedat en el partit que es desprèn dels enregistraments com a exemple del “compromís d'ERC per fer un país sense corrupció”.

El líder d'ERC ha reclamat unitat davant un atac “contra tota la ciutadania”. “No estem davant d'alguna cosa que ens afecti a nosaltres concretament, davant d'un cas d'un projecte polític o d'un partit: ens afecta a tots i ens interpel·la a tots”, ha assegurat Junqueras.

“El ministre Jorge Fernández Díaz afirma ser creient. Si ho és, sap que el que ha fet no té perdó de Déu”, ha afegit Junqueras.

Aquest mateix dimecres al matí, Junqueras ha lamentat en declaracions a Rac1 comprovar que “totes les estructures de l'Estat fan servir tota la seva força per fer mal i carregar-se les esperances de la gent”. El líder d'Esquerra ha avançat a més que reclamaran responsabilitats, “totes les que es puguin emprendre”, i ha afegit que l'esclat d'aquest cas hauria d'afectar el resultat de les eleccions.

El líder d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha demanat al president del Govern en funcions i candidat a la reelecció, Mariano Rajoy, que dimiteixi per estar suposadament al cas de la presumpta conspiració entre el ministre de l'Interior en funcions, Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso.

En declaracions a Rac 1, Junqueras ha considerat que l'actuació del Govern espanyol en la recerca de proves falses contra independentistes és “d'una maldat, mala fe i mala intenció sense límits”. El líder d'ERC, perjudicat personalment per l'actuació del ministre de l'Interior, segons es desprèn dels enregistraments filtrades sobre les converses, ha criticat amb fermesa la utilització de les institucions per perjudicar rivals polítics.

“Veus que totes les estructures de l'Estat fan servir tota la seva força per fer mal i carregar-se les esperances de la gent”, ha lamentat Junqueras sobre el cas. El líder d'Esquerra ha avançat a més que reclamaran responsabilitats, “totes les que es puguin emprendre”, i ha afegit que l'esclat d'aquest cas hauria d'afectar el resultat de les eleccions.

Etiquetas
stats