Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Fernández Díaz es presenta com la víctima: “Primer es dispara i després es pregunta”

Fernández Díaz

Marcos Pinheiro

El ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha rebutjat aquest dimecres que intentés fabricar escàndols contra partits i càrrecs independentistes al costat del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. “És surrealista, llevat que s'entengui que investigar és anar contra el procés independentista”, s'ha defensat el ministre.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació el ministre de l'Interior en funcions i número u del PP per Barcelona, ha afirmat: “Unes converses de fa dos anys, que es gravin, que surtin editades, fragmentades i esbiaixades abans de les eleccions, i es parla de conspiració en lloc de posar l'accent on hi ha la conspiració, que és en què s'hagi gravat i difós aquesta gravació”.

Fernández Díaz també ha criticat que “sense excepció, des Bildu, PSOE, Podem, els independentistes i Albert Rivera, sense esperar un eventual resultat de la investigació de com s'ha fet la gravació i la difusió per fer mal, demanen la dimissió i , a alguns, la destitució del magistrat”.

“És el món al revés”, s'ha lamentat, “quan hi ha una il·legalitat en lloc de demanar investigació d'aquesta conducta repugnant, es demana el cessament de les víctimes d'aquesta conducta. Parlar de conspiració per delinquir és una injúria i calúmnia intolerable. Quan es filtra una conversa dos anys després i es fa de manera esbiaixada o dirigida, obviant que en el seu context no té el sentit que alguns volen donar, el que passa és que volen destruir un adversari com un servidor i també el director d'Antifrau. Sembla que tot s'hi val. Per l'amor de déu, aquí hi ha hagut una utilització repugnant de mecanismes il·legals per fer mal a un adversari polític, i si de pas s'emporten al director d'Antifrau. Potser dos, pel preu d'un”.

El candidat del PP per Barcelona ha insistit que “el president [Rajoy] no ho sabia, li vaig comentar ahir a les vuit del vespre. I li vaig explicar que és veritat que em vaig reunir fa dos anys amb aquest senyor i que parlem de qüestions de les nostres competències. Per prevenir i investigar casos concrets que afectin conductes corruptes. Contribueix a elevar la democràcia del nostre país que es filtri això? ¿No és condemnable? En lloc d'això, donen la raó a qui ha fet aquesta repugnant actuació i els dóna crèdit. A alguns els molesta que hi hagi una oficina que lluiti contra casos concrets que puguin afectar càrrecs públics contra la corrupció. Primer es dispara i després es pregunta”.

En la mateixa línia s'havia manifestat el ministre hores abans en una entrevista a la Cope, on afirmar que és “merament ofensiu” insinuar que va tractar de buscar casos de corrupció que impliquessin al pare i germà del líder d'ERC, Oriol Junqueras, o els consellers de Convergència, Felip Puig i Francesc Homs.

Davant la proximitat de les eleccions, el ministre ha dit que la “veritable conspiració” és que “aparegui un enregistrament per fascicles, esbiaixada i dirigida”. “Aquesta és l'autèntica conspiració, no que un ministre es reuneixi al seu despatx amb qui té com a missió prevenir conductes fraudulentes”, ha afegit.

El ministre ha admès que es va reunir amb Daniel de Alfonso en diverses ocasions i s'ha referit a la reunió concreta on es van produir els enregistraments: “Aquesta trobada no tinc per què negar-ho”. Fernández Díaz ha defensat el director de l'Oficina Antifrau, a qui ha definit com “una persona de tota solvència” que es dedica a investigar “conductes que entenem com corrupció”.

En els enregistraments publicades per Público s'escolta una llarga conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso on el segon explica que està investigant l'entorn familiar de Junqueras a la recerca d'escàndols que puguin ser publicats en mitjans del grup Planeta. “Nosaltres estem investigant coses d'Esquerra, però són molt febles. Aquesta és la veritat, ministre”, assegura el director d'Antifrau.

De Alfonso arriba a plantejar ser ell mateix qui filtri els escàndols, per evitar que la UDEF “es cremi”. “Quan acabi jo de parlar amb tu, ministre, l'hi diré a José Ángel [Fonts Gago], que sap que pot confiar en mi”, diu al ministre. L'inspector en cap José Ángel Fuentes Gago ha estat la mà dreta d'Eugenio Pino, la Direcció Adjunta Operativa ha albergat un grup secret de policies dedicat a buscar casos de corrupció a l'oposició política, tant en l'independentisme català com en Podem, l'existència de la qual revelar eldiario.es el mateix mes de novembre en què s'haurien realitzat els enregistraments.

Etiquetas
stats