Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oriol Pujol anirà a judici el 16 de novembre per amenaces a la líder de Ciutadans a Barcelona

Oriol Pujol Ferrusola en una imatge d'arxiu

Oriol Solé Altimira

Els problemes judicials d'Oriol Pujol Ferrusola no s'acaben amb el cas ITV, on es pot enfrontar amb fins a cinc anys de presó. El fill de l'expresident de la Generalitat s'asseurà al banc dels acusats en un judici ràpid el proper 16 de novembre per un presumpte delicte lleu d'amenaces contra la cap de files de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías. La líder taronja va denunciar Oriol Pujol a la Fiscalia per amenaces després de treure a la llum un missatge que el fill de l'expresident li hauria enviat el 2 de juliol d'aquest any, un dia després que Ciutadans plantegés al consistori l'obertura d'una comissió d'investigació sobre l'empresa pública Barcelona Regional i les seves adjudicacions a una firma vinculada a Pere Pujol, germà de l'Oriol. “Sabia que eres una persona retorçada. Això et donarà mal viure. Cuida't”, li hauria dit Oriol Pujol a Mejías.

La portaveu municipal de Ciutadans va valorar que aquest missatge tenia “caràcter intimidatori” per ser ella un càrrec públic, i per això ho va denunciar a la Fiscalia. Segons Mejías, la seva relació amb Oriol Pujol és ara inexistent i es va circumscriure al mateix temps que van compartir acta de diputats al Parlament –va ser llavors quan es van intercanviar els telèfons–, fins que el convergent va abandonar la política en 2014 en ser investigat pel cas de les ITV.

La comissió d'investigació proposada per Ciutadans, que es va constituir com a comissió de seguiment, sortia al pas de les irregularitats que van aflorar en la gestió de l'empresa pública de gestió metropolitana Barcelona Regional, que depèn del consistori barceloní. Durant el mandat de Xavier Trias, l'empresa Entorn SA, dirigida per Pere Pujol, va rebre quatre adjudicacions per valor de 140.000 euros.

Segons ha informat el TSJC, el judici ràpid se celebrarà al jutjat d'instrucció 29 de Barcelona el proper 16 de novembre. Com que és un delicte lleu d'amenaces, la pena màxima és una multa.

Etiquetas
stats