Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pujol accedeix a comparèixer però demana fer-ho a partir del 22 de setembre

Jordi Pujol, en sortir de casa seva.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

L'expresident Jordi Pujol ha respost aquesta tarda al requeriment unànime de compareixença per part del Parlament de Catalunya. Ha assegurat que està disposat a donar la cara però demana fer-ho després del 22 de setembre, per evitar que les seves declaracions “incideixin al menys possible” en els propers esdeveniments polítics com la Diada de l'11 de setembre, el Debat de Política General o l'aprovació de la llei de consultes -aquests dos últims previstos entre el 16 i el 19 de setembre-.

Amb aquest gest dilatori, Pujol també aconseguiria comparèixer després de la declaració a l'Audiència Nacional del seu fill Jordi, fixada per al dia 15. Ara han de ser la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el president de la Comissió d'Afers Institucionals, Sergi Sebrià, els que fixin una data definitiva.

“Això [la posposició de la compareixença] ens portaria a buscar una data a partir del 22 de setembre, prou lluny encara d'una altra data de molt forta càrrega política com ho serà el 9 de novembre”, assegura l'expresident, en una carta que ha remès a la presidenta del Parlament. Pujol ha recordat que no està obligat a acudir a la crida -secundada per tots els partits de la Cambra avui mateix-, però avança que ho farà malgrat que no tots els qui són citats hi acaben anant.

Impulsen una comissió d'investigació sobre frau fiscal

ERC va llançar un missatge clar ahir: si Pujol no accedia a comparèixer abans de divendres, donarien suport a la creació d'una comissió d'investigació sobre frau fiscal al Parlament. I vista la poca pressa de l'expresident, els republicans han complert amb la seva promesa. Aquesta tarda la portaveu Gemma Calvet ha anunciat que registraran la petició matí juntament amb la CUP i ICV-EUiA.

Aquestes dues formacions també s'han mostrat contràries a l'ajornament de la compareixença de Jodi Pujol. La comissió d'investigació servirà per analitzar i investigar les diferents modalitats de frau i evasió dutes a terme des de Catalunya, com també les práfticas corruptes efectuades per dirigents polítics.

Per la seva banda, PP i Ciutadans també han avançat que plantejarien la creació d'una comissió sobre el cas Pujol. L'únic que ha dit que esperarà a escoltar les explicacions de l'expresident ha estat el PSC, i CiU ja ha assegurat aquest matí que no signaria res amb grups polítics “que parlen des de la bilis”.

Sigui com sigui, la creació d'aquesta comissió s'haurà de debatre al Parlament -calen només dues formacions per forçar el debat-. Caldrà veure llavors si la proposta compta amb la majoria de la Cambra.

Etiquetas
stats