Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rigau atribueix els pitjors resultats en l'informe PISA als “nouvinguts”

Cataluña atribuye los peores resultados en el informe PISA a los "recién llegados"

EFE

Barcelona —

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assenyalat avui que Castella i Lleó ha obtingut millors resultats en l'informe PISA que Catalunya perquè té una població “més clàssica i homogènia”, amb menys immigrants i “nouvinguts”, una circumstància que afavoreix els seus alumnes.

En roda de premsa a Barcelona, Irene Rigau ha admès que els resultats en ciències no són positius i ha anunciat que, a partir de gener de l'any que, faran arribar als instituts catalans orientacions pedagògiques per detectar les àrees científiques en què els alumnes fallen.

La consellera ha discrepat clarament amb la secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio, que s'ha referit a la desigualtat dels resultats per a justificar la Lomce, i ha indicat que aquesta és “una lectura interessada, ja que els millors resultats d'algunes autonomies governades pel PP els han aconseguit amb una llei que no era del PP”.

De la mateixa manera, ha abundat, altres països europeus que participen a la mostra PISA i se situen en posicions molt similars a Catalunya tenen legislacions molt diverses.

Ha alertat, respecte a la Lomce, que els “resultats canviaran” en el pròxim informe ja que els estudiants de 15 anys que optin per l'FP inicial que contempla la nova llei Wert no podran ser incloses en PISA.

Etiquetas
stats