Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Demanen sis anys de presó per un piquet durant la vaga del 29M

Imatge de la manifestació del 29M.

Jordi Mumbrú

Barcelona —

Els judicis contra els 143 manifestants que van ser detinguts durant les dues vagues generals que es van celebrar l’any passat ja han començat fa mesos, i per ara la majoria de causes han acabat en absolucions. Tot i així, les penes de presó que inicialment demana la Fiscalia, en la majoria dels casos juntament amb la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona que s’han personat també com acusació, són molt elevades.

És el cas de dos veïns del districte de Sant Andreu de Barcelona, Roger S. i Saturnino M, que s’enfronten a vuit anys de presó per participar en un piquet informatiu durant la vaga del 29M. En una roda de premsa celebrada davant de la seu del districte de Sant Andreu, els dos acusats i el grup de suport que s’ha creat han denunciat que s’està endurint cada cop més la “repressió” contra les protestes, però han assegurat que no s'aturaran: “L’amenaça de vuit anys de presó no ens frenarà”.

Roger S., militant d’Endavant i molt actiu en el teixit social de Sant Andreu, acumula càrrecs per a passar-se sis anys a la presó, segons la Fiscalia, l’Ajuntament i la Generalitat. Se l’acusa d’haver baixat les persianes de dos comerços que treballaven el dia de la vaga i també de resistència a l’autoritat en el moment de la seva detenció. Saturnino M, conductor d’autobús, membre de la CGT i portaveu d’aquest col·lectiu durant moltes de les seves reivindicacions, afronta una acusació de resistència a l’autoritat, per intentar evitar la detenció de Roger, que es va produir un cop finalitzat el piquet.

L’advocat Eduardo Cáliz ha criticat que “les penes són totalment desmesurades” i que “les peticions fiscals no es corresponen amb la gravetat dels fets sinó que responen a criteris polítics”.

Fonts d’Alerta Solidària, una organització antirepressiva, apunten que les penes de presó que es demanen des de Fiscalia són cada cop més dures. “Pel que abans demanaven entre dos i vuit anys de presó, ara sempre demanen vuit anys”, va explicar un dels seus integrants.

Des del Poblenou també s’ha creat un grup de suport per quatre veïns del barri per qui demanen cinc anys i mig de presó. En aquest cas, les acusacions són Fiscalia, la Generalitat, l’Ajuntament i també La Caixa. Recentment també es va jutjar a membres dels piquets que es van celebrar als barris de Les Corts i al Clot i tots van ser absolts.

Etiquetas
stats