El Suprem demana que s'obri judici contra Francesc Homs per la consulta del 9-N

El Supremo tanca el sumari contra Homs i prepara l'obertura de judici contra ell

EFE

Madrid —

El jutge instructor de la causa seguida al Tribunal Suprem contra el diputat i exconseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya Francesc Homs per la consulta del 9-N ha tancat la investigació i ha demanat a la Fiscalia que sol·liciti obertura de judici contra ell o l'arxiu de la causa.

El pas de l'independentisme pels jutjats seguirà durant el 2017

El pas de l'independentisme pels jutjats seguirà durant el 2017

El magistrat de la Sala II Andrés Palomo del Arco, instructor de la causa seguida per delictes de prevaricació i desobediència contra Homs en relació a la consulta del 9-N de 2014, ha dictat interlocutòria de transformació de les diligències prèvies en procediment abreujat.

Amb això posa fi a la investigació dels fets i dóna un termini de deu dies a la Fiscalia perquè sol·liciti l'obertura de judici oral formulant escrit d'acusació o bé el sobreseïment de les actuacions. El fiscal podria, excepcionalment, sol·licitar la celebració d'alguna diligència complementària.

En el seu acte, el jutge apunta un cop més l'existència d'indicis de desobediència i prevaricació en la conducta d'Homs en relació amb la consulta del 9-N, després de la sentència del Tribunal Constitucional que va suspendre la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya convocada per la Generalitat per a aquest dia.

Etiquetas
Publicado el
29 de diciembre de 2016 - 12:27 h

Descubre nuestras apps

stats