Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TSJC cita com a testimoni Jordi Turull en el cas Forcadell

El TSJC cita como a testimoni Turull en la causa contra la Mesa del Parlament

Oriol Solé Altimira

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a testimoni el conseller de Presidència i expresident del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, en la causa oberta contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i quatre membres de la Mesa per permetre la votació de dues resolucions a favor d'un referèndum.

En una interlocutòria, la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret, que investiga la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa de JxSí i CSQP per desobediència al Tribunal Constitucional i prevarcació, cita per al proper 28 de juliol a Turull, el testimoni va ser sol·licitat per la defensa dels diputats del PDECat Lluís Corominas i Ramona Barrufet.

Alegret considera “pertinent” la declaració de Turull com a testimoni, en ser l'impulsor d'una de les resolucions a favor d'un referèndum d'independència que es van debatre a la Cambra catalana el passat mes d'octubre, “contrariant presumptament els mandats expressos del Tribunal Constitucional”.

Turull, ferm defensor de la independència i del referèndum unilateral va passar de la presidència de JxSí a ser portaveu i la conselleria de Presidència després de l'última crisi de Govern de Carles Puigdemont.

En canvi, la magistrada denega el testimoni dels tres últims expresidents del Parlament Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol que sol·licitava la mateixa defensa, en entendre que no consta que cap d'ells “hagi viscut una situació anàloga” en una actuació “contrària a l'ordenat específicament pel Tribunal Constitucional a la Mesa del Parlament”.

Etiquetas
stats