Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Vueling contracta 34 pilots i lloga sis avions pel caos a l'aeroport de Barcelona

Avió de la companyia Vueling

Agències/CatalunyaPlural.cat

El director comercial de Vueling, David García, ha assegurat aquest dilluns que la companyia ha llogat sis avions, ha contractat 34 pilots i ha augmentat un 40% el personal de l'oficia de vendes per intentar solucionar el caos dels últims dies al aeroport del Prat (Barcelona). García ha assumit “els errors” comesos per l'aerolínia i ha demanat disculpes als usuaris afectats. “És la nostra responsabilitat”, ha apuntat a Catalunya Ràdio.

Amb tot, ha negat que un dels factors que ha provocat la crisi sigui la reducció de costos laborals i ha negat que els empleats treballin més del màxim del que estipula la llei. “No vam veure venir una cancel • lació de 56 vols i 8.000 passatgers a reacoplar”, ha assegurat, i ha afegit que és difícil recol·locar tants afectats en plena temporada alta.

D'altra banda, García ha assegurat que l'arrel del problema està en la vaga de controladors francesos del 28 de juny. Ha subratllat que estan millorant la puntualitat i que les cancel·lacions han baixat comparades amb els últims dos dies, i en el que va de dilluns s'han cancel·lat dos vols de 700.

Així mateix, ha explicat que la companyia ha reforçat el servei d'atenció al client amb 130 nous empleats per millorar la resposta als usuaris davant els retards i cancel·lacions registrats en els últims dies.

L'Aeroport del Prat ha informat que la situació aquest matí al taulell de Vueling és la d'un dia normal i que ja no hi ha cues de passatgers, com les que s'han vist en els últims dies per demanar explicacions per les cancel·lacions i els retards dels vols.

Per la seva banda, l'organització de consumidors Ceaccu ha recomanat als afectats per les cancel·lacions i retards de Vueling acudir als tribunals i ha posat a disposició dels usuaris un model de demanda judicial gratuït per reclamar una compensació econòmica pels perjudicis soferts.

Els problemes en l'operativa de Vueling s'estan repetint aquest a l'aeroport del Prat, tot i que menys que en dies anteriors ja que, de moment, s'han cancel·lat dos vols dels 700 previstos al llarg del dia. Aquesta tarda la companyia es reunirà amb la Generalitat i el ministeri de Foment, que li han requerit explicacions.

Aquest dilluns la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, ha advertit a Vueling que els problemes operatius dels últims dies, amb retards i cancel·lacions, “successos com aquest no poden sortir gratis a ningú”, i que qualsevol aerolínia que incompleixi amb els 'slots' programats està incomplint la Llei de Seguretat Aèria, a més de la normativa comunitària, pel que s'enfronta a un expedient.

Etiquetas
stats