Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas truca a ERC, ICV-EUiA i CUP per reafirmar el seu pacte sobre la consulta abans de reunir-se amb Rajoy

Artur Mas ha contactat avui amb els partits sobiranistes per abordar la reunió amb Rajoy.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Artur Mas ha trucat aquest dimecres per telèfon als dirigents dels partits sobiranistes per informar-los de la reunió que mantindrà aquest estiu amb Mariano Rajoy. El president de la Generalitat ha contactat amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras; el colíder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, i el diputat de la CUP al Parlament, David Fernández, representants dels partits que van pactar la data i la pregunta de la consulta.

Al llarg del matí -en què Mas no tenia actes previstos- el president ha parlat amb aquests grups amb l'objectiu de mantenir-los informats dels seus contactes amb l'Executiu espanyol i per deixar-los clar que no es farà cap modificació respecte a la data o la pregunta del referèndum sense consultar-los prèviament.

Justament Mas havia afirmat ahir que estava disposat a negociar aquests detalls de la consulta si Rajoy acceptava per la seva part negociar la seva celebració. Tot i que el portaveu del Govern, Francesc Homs, va remarcar després que qualsevol canvi seria consensuat amb el Parlament, les declaracions del president van generar recels a ERC, ICV-EUiA i CUP, verbalitzats pels seus portaveus al Parlament.

La trucada de Mas seria una resposta, per tant, als dubtes expressats pels tres partits. Mas els ha contactat per garantir-los que es mantindrà la unitat d'acció en allò que fa referència a la consulta. Així ho confirmen fonts de les diferents formacions a Catalunya Plural.

La reunió entre els dos presidents encara no té data prevista, tot i que es preveu que es faci de forma pública abans de l'agost, esquivant aquells dies amb compromisos ineludibles com el Consell de Ministres, cada divendres, el Consell Executiu, cada dimarts, i el ple del Parlament de la propera setmana.

Etiquetas
stats