Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La Generalitat evita fer autocrítica sobre els infants tutelats que van patir abusos

Els Mossos i la Guàrdia Civil van desarticular una xarc d'explotació sexual de menors tutelats per la Generalitat

EFE

Barcelona —

La Generalitat ha evitat aquest divendres fer autocrítica pels abusos sexuals soferts per set menors tutelats i ha destacat que va ser la “perícia” dels educadors la que va permetre detectar i denunciar que eren víctimes d'una xarxa de pornografia infantil i aplicar “absolutament” tots els protocols.

El secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias, i el director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo, han defensat l'actuació dels serveis de tutela de la Generalitat i han advertit que és “impossible” evitar el “risc” que xarxes internacionals puguin captar joves en situació de desemparament.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha detingut set persones en una operació que ha permès desarticular una organització que va captar uns 80 menors, dels quals 29 han estat identificats, en situació de desemparament per gravar fotos i vídeos de contingut sexual que editaven i venien per tot el món.

Set de les víctimes de la xarxa eren menors que estaven sota la tutela de la Generalitat a Tortosa i Amposta, a Tarragona, per la qual cosa la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha anunciat que compareixerà al Parlament quan finalitzin les vacances d'estiu per detallar l'actuació de l'administració catalana, qüestionada pels partits de l'oposició i pel Síndic de Greuges, que han demanat explicacions sobre quins protocols van aplicar.

Etiquetas
stats