Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El judici contra dos Mossos acusats de buidar un ull a Ester Quintana començarà l'11 d'abril

Ester Quintana en una imatge d'arxiu

elDiario.es Catalunya

El judici contra els dos Mossos d'Esquadra acusats de buidar-li un ull a Ester Quintana començarà el proper dilluns 11 d'abril, amb la formulació de les qüestions prèvies. El dimarts testificarà Quintana i el dimecres 27 d'abril declararan els dos agents acusats. Entre aquestes dues dates declararan altres testimonis, Mossos d'Esquadra i es presentaran les diferents proves pericials.

Ester Quintana demana nou anys de presó per un delicte de lesions de membre principal pel subinspector i l'escopeter dels Mossos d'Esquadra que aniran a judici acusats d'haver-li buidat un ull per l'impacte d'una bala de goma durant la vaga general del 14 de novembre del 2012. També demana la seva inhabilitació per nou anys.

La petició de Quintana se suma a la que ja va plantejar la Fiscalia, que va sol·licitar una pena de dos anys de presó i quatre d'inhabilitació, en el seu cas per un delicte de lesions per imprudència greu.

El mes de setembre passat l'asseguradora de la Generalitat va indemnitzar Ester Quintana amb 260.931 euros per l'impacte d'una bala de goma que li va fer perdre un ull. Amb aquest pagament, que compta amb l'acord de Quintana, es va obrir la porta a l'assumpció de culpa per part de l'Administració.

Etiquetas
stats