Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

El Parlament aprova una moció per garantir tres àpats diaris durant l'estiu als infants en risc de pobresa

El Parlament aprova garantir una partida per a beques menjador que cobreixi tota la demanda de cara al curs 2013-2014.

catalunyaplural.cat/Agències

Barcelona —

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una moció que insta el Govern a tirar endavant un pla de xoc per ampliar la partida per a beques menjador durant el proper curs 2013-2014, i per garantir a l'estiu -quan aquests ajuts desapareixen- que cap infant es quedi sense fer tres àpats diaris. La moció, a proposta d'ICV-EUiA -transaccionada amb ERC i PSC i votada a favor fins i tot per CiU-, demana també urgència: el Govern ha d'aprovar el pla abans del proper 17 de juliol, per arribar a temps aquest estiu.

El text, que ha rebut el suport unànime de la cambra, també preveu que es donin beques per garantir la igualtat de condicions a l'hora d'accedir al lleure educatiu durant l'estiu -casals, campaments, colònies-, unes activitats que cada cop menys famílies es poden permetre. De fet, les dues principals entitats responsables de lleure a l'estiu ja van revelar a catalunyaplural.cat que els seus usuaris havien triplicat les demandes de beques aquest any.

Els promotors, ICV-EUiA, han inclòs també a la moció que l'accés a les beques menjador es faci en funció dels barems socioeconòmics actuals de les famílies, i no segons la declaració de la renda de fa dos anys, segons ha denunciat Joan Herrera, que no reflecteixen la situació “real” de les llars.

CiU i ERC rebutgen una moció massa concreta

A més de la proposta dels ecosocialistes, el debat parlamentari ha arrancat també amb una moció similar del PSC, amb l'objectiu de garantir igualment tres àpats als infants i oportunitats per accedir al lleure. Els socialistes han presentat una proposta que preveia 5 milions d'euros per a l'alimentació dels infants, 5 més per a les entitats socials -combatre la pobresa-, i 30 més per reforçar els recursos per aliments a infància en risc a través dels Ajuntaments. Aquesta proposta, tanmateix, ha estat rebutjada per CiU i ERC. La diputada convergent Anna Figueres ha argumentat que el Govern simplement no disposa de fons per fer front a les quantiats plantejades.

La diputada socialista Eva Granados ha mostrat la seva indignació per l'actitud del Govern i ha afirmat sentir “vergonya” per l'actitud de l'executiu vers la pobresa infantil. Granados ha recordat que aquest estiu les entitats socials atendran més casos de pobresa que no pas el Govern i que, els ajuntaments de l'àrea metropolitana ja destinen més recursos a combatre la pobresa que no la Generalitat.

Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

stats