Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Bonvehí (PDECat) no portarà a la Fiscalia la gravació de la seva conversa sobre el candidat autonomista

David Bonvehí i Marta Pascal

EUROPA PRESS

Barcelona —

El coordinador organitzatiu del PDECat, David Bonvehí, ha anunciat aquest dimarts que finalment no portarà a la Fiscalia la gravació i publicació de l'àudio d'un dinar amb membres del partit a Manresa. Tal com va publicar en exclusiva Catalunya Plural, Bonvehí va assegurar que si el procés sobiranista acabés malament, presentarien “un candidat autonomista” a les eleccions catalanes.

En declaracions a Rac 1 recollides per Europa Press, el coordinador ha assenyalat que ha pres la decisió després de meditar-ho molt i fins i tot ha estudiat deixar el càrrec: “No deixo mort el tema aquí, però penso que es pot resoldre el tema sense anar a la Fiscalia”. Divendres passat, Bonvehí va anunciar que portaria els enregistraments a la Fiscalia, el que va aixecar una onada de crítiques des del sobiranisme.

Ha assegurat que no té sentit anar a Fiscalia “quedant evident com queda de qui són les veus”, en referència a la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Manresa (Barcelona), Mireia Estafanell, i l'excandidat dels republicans a la capital del Bages, Pere Culell, dels que ha dit que el van saludar encara que va pensar que no havien escoltat la conversa.

Tot i que ha sostingut que “no té per què afectar les relacions” entre el PDeCAT i ERC, ha lamentat el llarg silenci dels republicans després de conèixer-se la filtració.

“Em sap greu i no entenc que ningú hagi assumit responsabilitats polítiques. L'independentisme no pot fer les coses així”, ha subratllat.

Bonvehí ha dit que està convençut que l'autonomisme ja ha acabat, i ha dit que el fracàs del procés seria que el referèndum no se celebrés per culpa dels que el volen dur a terme, o celebrar-lo i perdre'l.

Etiquetas
stats