Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern central vol que un jutge obligui l'Ajuntament de Badalona a tancar pel 12 d'octubre

La delegada del Govern central a Catalunya, Llanos de Luna

elDiario.es Catalunya

L'Ajuntament de Badalona (Barcelonès), la tercera ciutat més poblada de Catalunya, vol obrir pel 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, encara que sigui festiu. És una mesura simbòlica: malgrat que les seves portes estiguin obertes, l'Ajuntament no podrà ni posar un segell perquè el dia 12 d'octubre no és un dia hàbil administrativament. No obstant això, la Delegació del Govern central a Barcelona va anunciar ahir a la nit que ha sol·licitat al jutge que obligui l'Ajuntament de Badalona a tancar aquest dimecres.

Des del consistori han explicat que, de moment, no tenen notícies ni del jutjat ni que la delegada del Govern central, Llanos de Luna. “No hem rebut cap ordre del jutge. Penso que potser no la rebrem”, ha afirmat a Rac-1 l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que ha anunciat que estarà treballant durant el 12-0 al trobar-se de viatge oficial a Colòmbia. “La Delegació no s'ha posat en contacte amb nosaltres. Ens en vam assabentar per la premsa”, ha afegit el tercer tinent d'alcaldia, José Téllez, a TV3.

Després d'un acord entre l'Ajuntament de Badalona i els sindicats, el consistori va decidir que els treballadors municipals puguin convertir el 12 d'octubre en dia feiner a compte del 9 de desembre per poder gaudir del pont de la Constitució.

La mesura no va agradar a la la Delegació del Govern a Catalunya, que ha explicat que ha interposat un recurs judicial en què se sol·licita que el 12 d'octubre no pugui obrir cap administració pública. Llanos de Luna ha afirmat que la “grandesa” del poble espanyol “resideix en la seva unitat”.

“Hi ha persones que celebren la seva hispanitat en dies que no tenen les connotacions del 12 d'octubre”, ha replicat Sabater, que va encapçalar la candidatura en què confluïen diverses forces de l'esquerra alternativa, entre elles la CUP i Podem que va fer fora al popular Xavier García Albiol de l'alcaldia. “No calia muntar aquest sidral”, ha sostingut Sabater.

Per la seva banda, el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha titllat d'“indigència cultural” que des de l'Ajuntament de Badalona, “es digui que al 12 d'octubre es commemora un genocidi i que no ha de ser festiu” .

El de Badalona és l'ajuntament català més gran que decideix obrir les portes pel 12 d'Octubre. Els ciutadans que acudeixin a les oficines municipals no podran realitzar cap tràmit en no ser un dia hàbil administrativament, però sí que podran sol·licitar informació. Diversos consistoris de petites poblacions catalanes governades per la CUP ja obrien les seves portes el dia de la Hispanitat des de fa anys.

Etiquetas
stats