Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PSC convoca primàries per triar candidat a la Generalitat el 15 de juliol amb Miquel Iceta com a favorit

Miquel Iceta, aquest cap de setmana al Congrés del PSOE

elDiario.es Catalunya

El PSC ha convocat pel proper dissabte 15 de juliol eleccions primàries per escollir el seu candidat a la presidència de la Generalitat. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha anunciat que es presentarà als comicis interns en la reunió de l'Executiva del PSC que s'ha celebrat aquest dilluns.

Així ho ha explicat en roda de premsa el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa. Ha precisat que tots els militants que vulguin concórrer a les primàries tenen fins aquest dijous 22 per comunicar-ho. Després s'obrirà un període perquè presentin els avals necessaris per confirmar les seves candidatures.

Illa ha exposat que, quan Iceta formalitzi la seva candidatura, haurà de delegar temporalment les seves funcions com a primer secretari en el president del partit, Àngel Ros, i també ha aclarit que, si no hi ha més candidats que Iceta, no hi haurà primàries i se sotmetrà la proclamació de la candidatura al Consell Nacional.

Iceta té tots els números per ser el candidat del PSC a unes noves eleccions catalanes (que encara no tenen data) davant la falta de candidats alternatius. La que va ser rival d'Iceta per liderar el PSC, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ja va descartar al febrer presentar-se a les primàries per ser cap de llista a les eleccions al Parlament. A més, Parlon ha estat escollida responsable de Cohesió i Integració Social a la nova Executiva del PSOE de Pedro Sánchez.

Amb la previsible com a candidat, el PSC es convertirà en la segona força política del Parlament en escollir al seu cap de llista. Ciutadans, també després d'unes primàries, va tornar a triar la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, fa unes setmanes.

Etiquetas
stats