Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol
Sobre este blog

Nascut a La Pobla de Vallbona (Camp de Túria) el 1982, he treballat els últims set anys al periòdic Levante-El Mercantil Valenciano, on vaig coordinar les seccions de Política i Economia. Fundador del diari digitall'Informatiu i també redactor en Las Provincias i a l'agència de notícies Colpisa. Vaig ser també president de la Unió de Periodistes Valencians. Sóc periodista sense adjectius.

Com es corre amb cervell. La importància de la fisioteràpia en la recuperació

Fatiga muscular

Sergi Pitarch

València —

0

Dins dels factors que cal tenir en compte a l’hora de preparar una cursa, hi ha amb la recuperació. Patrick Lange, nou campió del món d’Ironman amb rècord a Kona, declarava que, per a aconseguir-ho, va ser tan important entrenar-se bé com recuperar-se bé. La fisioteràpia ajuda en aquesta recuperació per a posar el cos a punt per a continuar entrenant-se. La cura de les cames i del cos forma part de l’entrenament diari.

A pesar que una sobrecàrrega pot allunyar-te d’aqueix objectiu per al qual t’has preparat tant de temps, és sorprenent que encara un gran nombre de corredors amateurs que s’entrenen durant mesos, obtenen un bon nivell de resistència i força, inverteixen en equipament esportiu, en preparadors físics, nutricionistes, paguen les quotes d’inscripció, es costegen els desplaçaments i els allotjaments, s’obliden d’invertir en un bon tractament de fisioteràpia de recuperació.

En fer-ho d’aquesta manera, un gran nombre de vegades s’acaba produint el temut desenllaç que tot corredor vol evitar: el desencadenament d’una lesió. Aquesta situació els obliga a no poder continuar amb el seu pla d’entrenament, i desgraciadament no poder participar en la cursa en què havien invertit tanta il·lusió, temps, esforç i diners.

En UrbanFisio vam fer un estudi de camp amb tots els corredors d’una mitja marató que s’acostaven a l’envelat de servei de fisioteràpia. Mitjançant una sèrie de preguntes vam arribar a la conclusió que la gran majoria no visiten el fisioterapeuta de manera regular o fins i tot no hi van, presenten sobrecàrregues com a norma general i fins i tot arrosseguen lesions cronificades.

Invertir en recuperació es converteix en un tema de voluntat. Per a facilitar l’accés del tractament i sense necessitat de desplaçar-te a un centre, en el mercat hi ha serveis de fisioteràpia a domicili de qualitat, amb professionals col·legiats excel·lents, en horaris amplis de dilluns a diumenge i a preus accessibles.

Veiem que hi ha un gran desconeixement i una gran carència de fisioteràpia. Com pot ajudar-te un fisioterapeuta si ets corredor?

  • Mitjançant una educació preventiva per a evitar lesions associades, incidint en les més freqüents.
  • Mitjançant el tractament precoç de les lesions que puguen originar-se per a disminuir el temps de recuperació.
  • I en el manteniment general que situe en un estat òptim músculs, ossos, articulacions, lligaments i tendons.

Els objectius de la fisioteràpia van variant en funció del moment en què ens trobem. No seran els mateixos quan un comença a entrenar-se, durant l’entrenament, els dies previs a la cursa, els dies immediatament següents, i els dies de recuperació i tornada a la normalitat.

En publicacions posteriors anirem detallant el paper de la fisioteràpia en cada un d’aquests moments. Confiem que amb la informació que us hem fet arribar i tot el que us continuarem explicant, tingueu una idea més global de la fisioteràpia, en conegueu la importància en la pràctica del running, i ho pugueu posar en pràctica perquè gaudiu d’aquest esport d’una manera més saludable.

Sobre este blog

Nascut a La Pobla de Vallbona (Camp de Túria) el 1982, he treballat els últims set anys al periòdic Levante-El Mercantil Valenciano, on vaig coordinar les seccions de Política i Economia. Fundador del diari digitall'Informatiu i també redactor en Las Provincias i a l'agència de notícies Colpisa. Vaig ser també president de la Unió de Periodistes Valencians. Sóc periodista sense adjectius.

Etiquetas
stats