Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Remedios Zafra, Santiago Alba Rico i Judit Carrera conversaran a Barcelona a 'El rincón de pensar'

Remedios Zafra, Santiago Alba Rico i Judit Carrera conversaran a Barcelona a 'El rincón de pensar'

elDiario.es

0

'El rincón de pensar', la secció més filosòfica d'elDiario.es, torna als escenaris del Festival de les Idees i la Cultura que elDiario.es celebra a Barcelona. El dissabte 29 de juny comptarem amb la que promet ser una interessantíssima taula de debat en què participaran els filòsofs Remedios Zafra i Santiago Alba Rico, juntament amb Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La conversa estarà moderada per Neus Tomàs, directora adjunta d'elDiario.es i padrina d'aquest seguit espai dedicat al pensament.

La xerrada tindrà lloc a la cèntrica plaça de Catalunya, situada al cor de la ciutat, i com la resta d'activitats del Festival serà d'accés gratuït i oberta a tot el públic.

En aquesta ocasió la conversa girarà al voltant de 'La veritat a l'esfera pública', amb qüestions com l'ètica de la veritat, la responsabilitat de les institucions en aquesta matèria i la relació entre poder, veritat i democràcia. A més, es debatrà sobre els reptes que afrontem com a societat en un moment en què l'anomenada post veritat i la desinformació avancen perillosament i en què les noves tecnologies tenen un paper decisiu.

Quan — Dissabte, 29 de juny. 12.00 h


On —Plaça de Catalunya

Entrada gratuïta

Santiago Alba Rico. Escriptor i filòsof.

(Madrid, 1960). Va estudiar filosofia a la Universidad Complutense de Madrid. Va ser guionista als anys vuitanta del mític programa de televisió La bola de cristal i ha publicat més de vint llibres sobre política, filosofia i literatura. És una de les figures més rellevants del pensament crític a Espanya. Ha publicat nombrosos assaigs com Las reglas del caos. Apuntes para una antropología del mercadoVendrá la realidad y nos encontrará dormidosLeer con niñosNadie está seguro con un libro en las manos i Catorce palabras para después del capitalismo. Col·labora amb diferents mitjans com Carne Cruda, entre d'altres.

Remedios Zafra. Escriptora i filòsofa.

(Zuheros, Còrdova, 1973). És escriptora, professora universitària i investigadora de Instituto de Filosofía del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Els seus treballs s'orienten a l'estudi crític de la cultura contemporània, la creació i la internet i ha comissariat diversos projectes sobre aquestes matèries. És autora d'El bucle invisibleFrágilesEl entusiasmo. Precariedad y trabajo creativo en la era digital (Premi Anagrama d'assaig y Premi Estado Crítico), Ojos y capital(h)adas, Un cuarto propio conectado i Netianas, entre d'altres. Acaba de publicar El informe. Trabajo intelectual y tristeza burocrática,(Anagrama), un assaig que ens situa davant del mirall d'uns ritmes vitals cada cop més allunyats del treball intel·lectual.

Judit Carrera. Directora del CCCB.

(Barcelona, 1974). Té més de vint anys d'experiència a l'àmbit de la cultura i les relacions internacionals. Llicenciada en Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va obtenir un Diploma d'Estudis Avançats en filosofia política a l'Institut d'Études Politiques de París, ha treballat a la UNESCO i ha impartit conferències a prestigiosos fòrums internacionals. El 2022 va rebre el Premio Difusión dels editors catalans i va ser distingida amb l'Ordre de les Arts i les Lletres del Ministeri de Cultura de França.

El FIC 2024 compta amb el suport de Turisme Barcelona, Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

Avantatges exclusius per a sòcies i socis

Per a les sòcies i els socis d'elDiario.es hem preparat una trobada exclusiva amb Ignacio Escolar, Neus Tomàs i Olga Rodríguez al CCCB, i un fantàstic pack de benvinguda del FIC 2024 que podran recollir a la seva caseta de plaça de Catalunya, juntament amb més sorpreses...

També oferim a tots aquells socis i sòcies que necessitin allotjament a Barcelona un descompte especial a la xarxa d'hotels Catalonia de la ciutat. Aquí tota la informació.

Si encara no has fet el pas fes-te soci/a aquí d'elDiario.es i gaudeix de tots aquests avantatges i molts més!

Ja podeu visitar la web del FIC, on pots consultar el programa complet i altres grans convidats i convidades que s'incorporen al cartell.

I per assabentar-te abans que ningú de totes les novetats sobre el Festival, i tenir accés prioritari a la reserva d'entrades per a aquelles activitats amb aforament limitat, apunta't gratis al butlletí del FIC 2024.

Etiquetas
stats