Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar
Noticia de agencia

Noticia servida automáticamente por la Agencia EFE

Esta información es un teletipo de la Agencia EFE y se publica en nuestra web de manera automática como parte del servicio que nos ofrece esta agencia de noticias. No ha sido editado ni titulado por un periodista de eldiario.es.

El fotoperiodista Jordi Borràs, amenaçat per un membre de Democracia Nacional

Ultradretans durant la concentració d'aquest dilluns a Barcelona

elDiario.es Catalunya / EFE

Barcelona —

“Hem vist per allà aquesta rata, Jordi Borràs, us demano a tots que si el veieu li doneu una bona hòstia”, ha dit Pedro Chaparro, de Democracia Nacional dirigint-se als simpatitzants de Falange i de Democracia Nacional que s'han concentrat aquest dilluns a Montjuïc per celebrar el Dia de la Hispanitat. Una concentració on el fotoperiodista Jordi Borràs, conegut pels seus treballs sobre l'extrema dreta a Catalunya i, més recentment, pel llibre “Plus Ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya”, hi ha acudit per realitzar la seva tasca periodística.

No és la primera vegada que aquest fotoperiodista és amenaçat per grups d'ultra dreta. “Tot plegat va desembocar, en qüestió de poques hores en un assetjament incessant, amb insults, acusacions falses i també, amenaces molt greus. Fins i tot, directament, algunes d'elles de mort”, relatava Jordi Borràs a NacióDigital en relació a les amenaces que va començar a rebre el 2013, acusat de ser l'instigador d'una agressió produïda la tarda del 12-O a Barcelona. Segons explica, el que va ser un tuit informant que en un bar a la Carretera de la Bordeta hi havia una dotzena de nazis, va convertir-se per ells en l'espurna que va provocar un enfrontament amb antifeixistes al barri de la Bordeta de Barcelona.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils, que ja va denunciar en aquella ocasió les amenaces cap al fotoperiodista, ha emès un comunicat aquest dilluns en què rebutja i denuncia públicament les amenaces d’agressió del vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, al fotoperiodista i membre de l’entitat, Jordi Borràs. “Una societat democràtica no pot permetre que amenaces d’ultres a periodistes com aquesta quedin impunes. Des del Grup Barnils rebutgem, una vegada més, qualsevol intent de coaccionar l’exercici professional fent ús de la violència, ja sigui per mitjà de la força com per amenaces i intimidacions”, diuen en el comunicat.

El Grup Barnils anima també en el text publicat a què Borràs denunciï a Chaparro i demana a la Fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació que actuï d’ofici contra aquest tipus d’amenaces que, segons diuen, “massa vegades queden impunes”.

Durant l'acte a Montjuïc, els concentrats també han cremat algunes banderes estelades i han lluït banderes franquistes. En els parlaments, on ha intervingut Chaparro, també ha parlat Manuel Andrino, de Falange, que ha apel·lat a defensar la unitat d'Espanya “amb totes les armes”.

Etiquetas
stats