Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH ocupa el BBVA per aconseguir el lloguer social

Activistes de la PAH protesten contra el BBVA per aconseguir el lloguer social (@LA_PAH)

Benoît Cros

Barcelona —

Mentre la tramitació de la iniciativa legislativa popular sobre la dació en pagament es discuteix al Congrés dels Diputats, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha decidit continuar el seu pols amb els bancs per aconseguir el lloguer social per a famílies amenaçades per processos de desnonament. Prop de 300 activistes de diversos muncipis catalans han ocupat durant vuit hores la seu del BBVA de Plaça Catalunya a Barcelona per denunciar la negativa d'aquesta entitat financera a negociar el lloguer social tot i haver signat el conveni per al Fons Social d'Habitatges (FSV ).

Els activistes reclamaven un protocol de negociació per uns 230 casos relacionats amb aquest banc. Han entrat a l'oficina bancària vestits amb la samarreta verda de la PAH i clamant els habituals eslògans com “gent sense casa, casa sense gent, no s'entén”, “sí que es pot” o “no hi ha pa per tant xoriço”. Han anunciat la seva ferma voluntat de romandre en aquesta oficina fins que un dirigent del BBVA es comprometi a respectar aquest protocol de negociació. Portaveus de la PAH han estat reunits més de dues hores amb dirigents del banc i han aconseguit el compromís del banc d'aturar les subhastes i d'aportar una proposta de resolució a tots els casos esmentats en un mes. No obstant això, els representants del BBVA no han volgut prometre el lloguer social per a tots els afectats, per la qual cosa la PAH ha anunciat que durà a terme noves accions en les properes setmanes.

Durant la jornada, diversos afectats han pres la paraula per explicar el seu cas i la portaveu Ada Colau, que ha comparegut al Congrés dimarts passat, ha explicat els passos que seguirà la ILP en els pròxims dies. Es preveu que els diputats decidiran dimarts si admeten la tramitació d'aquesta iniciativa legislativa popular.

D'altra banda, les persones acampades davant Bankia a Madrid en protesta amb els desnonaments han estat desallotjades per la policia aquesta matinada.

Etiquetas
stats