Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Acciona ultima la firma de la venda de Trasmediterranea i Acciona Logística al fons Cerberus

Acciona va decidir vendre Trasmediterranea a finals de 2013   Foto: EFE

Tomeu Ferrer

Barcelona —

El grup Acciona, propietat de la família Entrecanales, està apunt de firmar la venda de la naviliera Trasmediterranea al fons nord-americà Cerberus, segons fonts coneixedores de la negociació. Les converses no es limiten al grup de transports sinó que afectarien també a la divisió de logística de l'esmentada multinacional espanyola.

L'operació, que fa mesos que es negocia, afectaria per part de la naviliera a unes 500 persones mentre que en l'apartat de logística la plantilla és d'unes 150 persones.

Fa mesos que Acciona va declarar com a no estratègica la seva empresa de transport de passatges i mercaderies des de la península a les Illes, segons va declarar el seu director general de desenvolupament corporatiu, Juan Muro Lara.

Acciona va comprar a l'estat Trasmediterranea per uns 270 milions fa dotze anys. Després ha declarat haver-hi invertit 110 milions en el sanejament, una xifra que coincidiria amb el valor comptable actual de l'empresa naviliera. Fons financeres consideren que el preu de venda s'acostaria als 110 milions, al que s'hauria d'afegir el valor que es doni a Acciona Logística.

A finals de 2013 el mateix Muro ja va definir Trasmediterranea com un grup modern i dotat dels millors avenços tecnològics. En aquelles dates la flota estava composta per 18 vaixells propis i altres vuit de noliejats.

L'empresa que negocia la compra és el fons d'inversions Cerberus, nord-americà, especialitzat en fons de pensions. A Espanya hi és pressent des de l'any 2008. Van desembarcar per a fer compres immobiliàries aprofitant que els preus al sector s'havien enfonsat. Per aconseguir aquest objectiu van fitxar com a conseller delegat de la filial immobiliària Promontoria Plataforma, al fill de José María Aznar, José María Aznar Botella. La immobiliària depenia directament de Promontoria Holding, amb seu a Holanda.

Cerberus ha estat qualificat com a fons voltor per la seva pràctica de comprar actius a la banca, consistents en carteres de crèdits a preus d'enderrocament per aprimar els seus balanços. El fons ha comprat durant la crisi préstecs vençuts en mans de Banc Santander, Liberbank i Bankia, entre altres.

Etiquetas
stats