Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Airbnb demana als usuaris que pressionin l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat contra la seva regulació

Barcelona lliura una batalla més contra les plataformes de pisos turístics il·legals

Yeray S. Iborra

Nou moviment d'Airbnb a la batalla pel sector dels pisos turístics que la plataforma arrossega amb les administracions catalanes. L'empresa de lloguers ha enviat un correu electrònic als seus usuaris per demanar-los que pressionin a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu d'“aturar les restriccions en el sector dels pisos compartits”.

El missatge d'Airbnb als seus propis usuaris redirigeix a un portal –amb el segell de la plataforma– on aquests poden enviar un missatge a diferents representants polítics del consistori de Colau i de l'Executiu de Puigdemont: apareixen a la llista de la plataforma el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, el segon tinent d'alcaldia del consistori, Jaume Collboni, el conseller d'Empresa de la Generalitat, Joan Aregio i Navarro o el vicepresident del Govern, Oriol Junqueres.

En principi, sembla que el missatge no ha arribat a usuaris que s'han donat d'alta especificant que la seva residència està fora de Catalunya.

Les reaccions davant l'estratègia d'Airbnb no s'han fet esperar a les xarxes socials, on la regidora Gala Pin, responsable de Ciutat Vella (un dels districtes més afectats pels pisos turístics il·legals), i també a l'esmentada llista, ha etzibat a Airbnb que la seva gestió segueix sent “un càncer per a la ciutat”.

Fonts municipals han afegit que l'estratègia de la plataforma és un “mètode de pressió clàssic” i que encara no s'han estudiat respostes a aquesta estratègia. Per la seva banda, Airbnb, consultada per aquest mitjà, ha destacat que “vol facilitar que els ciutadans expliquin als polítics, amb les seves pròpies paraules, què significa compartir la pròpia llar i com aquesta activitat els permet, en molts casos, arribar a final de mes i seguir vivint a la ciutat”. La plataforma ha anunciat que “està treballant amb les autoritats per a desenvolupar ”normatives clares que donin suport a les persones que comparteixen les seves llars“.

Si bé fa unes setmanes la plataforma de pisos turístics va intentar un “acostament” –segons el seu director general, Arnaldo Muñoz– a l'Ajuntament de Barcelona, que el consistori va qualificar de “presa de pèl” en només unes hores, ara la plataforma torna a l'atac amb una acció que involucra els usuaris.

L'Ajuntament de Barcelona fa mesos que assenyala a Airbnb, i altres plataformes de pisos turístics, com a responsables de l'anunci de pisos turístics a la ciutat, el que els hi ha comportat multes per valor de 30.000 euros.

Etiquetas
stats