Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona en Comú incomplirà el seu codi ètic amb el sou dels seus dos primers fitxatges

Los cinco concejales de ERC votarán por Ada Colau en la sesión de investidura

Arturo Puente

Barcelona —

Ada Colau arribarà aquest dissabte a l'alcaldia havent anunciat el primer incompliment del seu codi ètic. En concret, dos incompliments, tants com fitxatges ha presentat fins ara: el de l'exlíder del PSC i exportaveu del Moviment d'Esquerres, Jordi Martí, que ocuparà el càrrec de gerent, i el d'Amadeu Recasens, que serà el nou cap de la Guàrdia Urbana.

Colau ha confirmat aquest dimarts que els dos càrrecs, tot i ser de lliure designació i gerencials, quedaran fora de la limitació salarial autoimposada, malgrat que el codi ètic de la formació declara explícitament que el compromís de sous de 2.200 euros es refereix a “les persones amb càrrecs electes, gerencials i de lliure designació”.

La futura alcaldessa de Barcelona ha justificat aquest fet argumentant que Martí i Recasens són persones “amb perfils tècnics i no polítics”, raó per la qual “s'ha de respectar l'escala salarial”. Colau considera que en el cas dels perfils gerencials no ha de funcionar la limitació de sous que sí que tindran els càrrecs polítics ja que els primers “assumeixen responsabilitats molt elevades” i “podrien generar situacions d'arbitrarietat”. La líder de Barcelona en Comú ha explicat la decisió en una roda de premsa al costat del candidat a l'alcaldia d'ERC, Alfred Bosch, que ha anunciat que donarà suport a Colau en la investidura.

La de Martí i Recasens no serà l'única excepció en el codi ètic de la candidatura. Des de BComú s'anuncia que diversos dels antics gerents es quedaran en els seus llocs, mantenint el mateix sou que guanyaven en mandats anteriors. Barcelona en Comú sí que vol promoure una baixada de salaris per a alguns càrrecs concrets, com alts directius d'empreses públiques. Colau considera que alguns d'aquests sous són “desproporcionats”, però fonts de la candidatura expliquen que les rebaixes salarials en qualsevol cas seran pactades.

El codi ètic de Barcelona en Comú afirma que les condicions recollides són “d'obligat compliment per a les persones que ocupen càrrecs electes i de lliure designació”. No obstant això, en un altre apartat s'assegura que els principis del codi ètic comprometen “a totes les persones de la candidatura”, sense arribar a determinar si fitxatges com el de Martí i Recasens formen part de la candidatura.

Etiquetas
stats