eldiario.es

Menú

El CIE de Barcelona tancarà fins al febrer

El tancament temporal del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca es produeix per realitzar diferents obres

La plataforma Tanquem els CIEs convoca una movilització pel 30 d'aquest mes en contra de la reobertura del centre 

El centre ha estat assenyalat per diferents institucions per vulnerar els drets humans de les persones que hi estan recloses

- PUBLICIDAD -
Castellers fan un pilar en la protesta del passat 20 de juny davant el CIE de la Zona Franca / ENRIC CATALÀ

Castellers fan un pilar en la protesta del passat 20 de juny davant el CIE de la Zona Franca / ENRIC CATALÀ

El Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona tancarà a finals del mes d'octubre fins al mes de febrer. El motiu, segons ha avançat el diari La Vanguardia aquest divendres, és la decisió del Ministeri de l'Interior de realitzar obres de millora al centre encaminades a millorar la vida dels interns.

Precisament les males condicions de vida i les vulneracions dels drets humans que havien de suportar els interns per part dels agents de la Policia Nacional havien motivat una campanya per tancar el CIE de la Zona Franca. L'advocat Andrés García Berrio, membre de Tanquem els CIEs, ha confirmat a Catalunya Plural el tancament temporal del centre de la Zona Franca, i ha avisat que l'organització no pararà fins a tancar per sempre el CIE.

“Treballarem perquè el CIE no torni a obrir-se. Entre totes hem d'evitar que es torni a internar a cap persona més”, ha explicat García Berrio. “El tancament del CIE que anuncia el ministeri de l'Interior no ha de ser per obres, ha de ser definitiu perquè hi ha un mandat social i majoritari també del Parlament que n'imposen el tancament definitiu”, ha afegit.

L'advocat fa referència al mandat del Parlament del passat més de juliol, que instava al ministeri de l'Interior a tancar el CIE de la Zona Franca. CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP van votar a favor de la mesura.

La plataforma Tanquem els CIEs ha convocat una mobilització el pròxim 30 d'octubre a les 18 hores a les portes del CIE de Zona Franca per demanar que no es torni a reobrir el centre un cop finalitzades les obres. "El CIE de Barcelona tanca. De la ciutadania depèn que no torni a obrir", resa el comunicat que ha enviat la plataforma on es parla de la mobilització. Des de Tanquem els CIEs celebren la notícia del tancament però exigeixen que aquesta mesura s'estengui a tots els centres d'internament de migrants de tot l'estat. "Volem que el CIE no es torni a obrir però també que cessin aquestes deportacions que es realitzen sense cap mena de garantia", diuen i afegeixen: "en aquest sentit exigim que el tancament s'estengui a tots els CIE de l'estat espanyol". 

Actualment, al CIE de la Zona Franca hi ha tancades unes 80 persones, tot i que la capacitat màxima del centre és de 230 reclusos. Segons la informació de La Vanguardia, les ordres del ministeri de l'Interior consisteixen en que cap persona més arribi al CIE de la Zona Franca per la necessitat de deixar-les buides per començar les obres, mentre que els interns de Barcelona seran traslladats als CIE de Madrid i València.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha