Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau, després de la victòria: “Prioritzarem acords amb ERC, PSC i la CUP”

Gerardo Pisarello, Ada Colau I Laia Ortiz en la roda de premsa posterior a la nit electoral. / ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

“Barcelona no pot esperar”, ha proclamat Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú, després d'una llarga nit electoral que l'ha situat com a futura alcalcaldesa de Barcelona. Amb aquestes paraules reivindicava Colau el pla de xoc que planteja BComú per a la ciutat, i que intentarà posar en marxa amb acords amb les forces d'esquerres al consistori.

“Prioritzarem els acords amb ERC, PSC i CUP”, ha afirmat Colau, que ha reconegut que ja estan començant a entaular converses, cosa que preveuen fer també amb entitats com les associacions veïnals, els sindicats o l'Assemblea Nacional Catalana. Amb qui no s'asseuran serà amb CiU, PP o Ciutadans per “incompatibilitat de models de ciutat”.

En una ciutat “injusta i amb cada vegada més precarietat”, ha diagnosticat Colau, la seva prioritat, ha dit, serà impulsar un pla de xoc que planteja “paralitzar els desnonaments”, cobrir les beques menjador o lluitar “activament” contra la corrupció. “La ciutadania ha apostat per una altra forma de fer política”, ha sentenciat.

Preguntada pels periodistes sobre les seves primeres mesures, Colau ha mostrat molta cautela, però sí que ha avançat que d'acord amb el pla de xoc es reuniran amb les entitats financeres perquè paralitzin els desnonaments de primer habitatge i que cedeixin els seus pisos buits per a un parc de lloguer social. També ha donat pistes sobre la gestió de la Guàrdia Urbana, en què ha assegurat que “cal revisar protocols” a causa de les “males pràctiques” d'algunes unitats; o d'algunes empreses municipals -sense especificar-, que caldrà auditar donada la seva “opacitat”. Ha destacat a més la seva intenció d'obrir una Oficina Municipal Anticorrupció.

La candidata de BComú ha donat les gràcies als que han recolzat la seva formació “contra les campanyes de la por”, i ha celebrat que la seva victòria formi part d'un corrent que “va molt més enllà de Barcelona”. “Clarament les forces de canvi han tingut resultats molt destacats a tot Catalunya i la resta de l'Estat”, ha constatat.

La formació de Colau li va prendre ahir contra tot pronòstic el primer lloc al consistori a CiU amb 11 regidors, un més que la formació de l'encara alcalde Xavier Trias, que va sortir ahir a reconèixer ràpidament la seva derrota al costat del president de la Generalitat, Artur Mas. La que ha estat activista destacada contra els desnonaments i en defensa de l'habitatge ho té tot a favor per convertir-se en la primera alcaldessa de la capital catalana.

Etiquetas
stats