Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Colau no anirà a la manifestació de la Diada per la seva “referència explícita” al 27S

Colau no irá a la manifestación de la Diada por su "referencia explícita" al 27S

Europa Press

Barcelona —

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que no anirà a la manifestació de la Diada l'11 de Setembre perquè la convocatòria d'aquest any fa “referència explícita” a l'eleccions catalanes del 27 de setembre. “En el meu paper institucional, és millor separar les coses”, ha valorat aquest dilluns en declaracions a RAC1, on ha recordat que en els últims anys sí que va ser-hi com ciutadana, però com a alcaldessa ha optat ara per no fer-ho.

Colau ha mostrat el seu màxim respecte per la manifestació, ha assegurat que hi haurà presència institucional de l'Ajuntament en tots els actes i ha considerat que aquest any es viu una “situació d'excepcionalitat, sobretot per culpa del PP”.

L'alcaldessa ha reiterat que en el ple del dilluns 7 de setembre en el qual l'Ajuntament votarà sobre l'adhesió de Barcelona l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), probablement s'abstindrà encara que diu que estan “encantats” que es faci el debat. Ha insistit en el compromís de BComú amb el 'dret a decidir' de Catalunya però també ha criticat els grups municipals independentistes que han forçat aquest ple per haver-ho fet “amb precipitació en un context electoral” abans del 27S.

Resposta a Felipe González

Després de ser preguntada per la carta publicada per l'expresident del Govern central Felipe González al diari 'El País' aquest diumenge sobre el procés independentista, ha assegurat que s'han sentit “profundament insultats”. “Estaria bé que el senyor González estigués a l'altura del seu excàrrec i demanés disculpes”, ha afegit l'alcaldessa.

Colau creu que la missiva de González és greu per duplicat per “banalitzar el nazisme equiparant-lo amb un moviment cívic exemplar” -com ha qualificat el procés soberanista- i per haver-ho fet per escrit, el que considera que l'agreuja per haver tingut temps a reflexionar abans de pronunciar-se.

Etiquetas
stats