Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El concejal y la funcionaria de Chamberí que negaron licencia de obras a la pareja de Ayuso acabaron fuera de sus puestos
El PP de Feijóo cierra filas con Isabel Díaz Ayuso
OPINIÓN | '¡No disparen al periodista!', por Raquel Ejerique

Els barcelonins aproven la gestió municipal d'Ada Colau

Gerardo Pisarello i Ada Colau

Caralp Mariné

Més d’un 60% dels barcelonins aprova la gestió municipal del govern d'Ada Colau. Així es desprèn de l’últim Baròmetre Semestral de Barcelona, presentat aquest dimecres al matí. Segons els resultats, un 43% dels ciutadans considera que la gestió és “bona” o “molt bona” i un 20% la considera “normal”. Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, en la presentació dels resultats, aquestes xifres estan molt per sobre de la percepció que els ciutadans tenen de la gestió de govern de la Generalitat o l'estatal.

Pel que fa a la valoració de l’evolució de la ciutat els resultats són similars als d’ara fa un any. Un 24% creu que en el darrer any la ciutat ha millorat i un 55% opina que de cara el futur millorarà. “La gent està contenta de la ciutat i amb les expectatives de futur de la ciutat”, ha dit Pisarello. 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, manté una puntuació similar a la que tenia fins ara, els barcelonins l’aproven amb 5,2 punts d’un total de 10. A més, un 96% dels enquestats sap qui és l’alcaldessa, el que fa que hagi augmentat el coneixement de qui és Ada Colau. Xavier Trias obté una puntuació de 5,4 i Alfred Bosch d’un 5,1, els dos juntament amb Colau són els líders municipals més ben valorats.

Malgrat aquests resultats però, la inestabilitat política, l’atur i les condicions de treball són temes que segueixen preocupant als barcelonins. El baròmetre indica que una de cada quatre persones apunten l’atur i les condicions de treball com a preocupacions principals.

També ha crescut el nombre de respostes que fan referència a qüestions polítiques. Segons aquests resultats, la ciutadania està més preocupada per la situació política que per qüestions econòmiques. Segons el baròmetre, la preocupació dels enquestats per la situació política augmenta sis punts respecte fa un any i se situa en un 12,6. “L'augment s'explica pel cicle electoral que hem tingut, molt intens i convuls, en el que encara estem immersos, tot el que té a veure amb pactes i picabaralles, la tensió per l’encaix de Catalunya amb l’estat, el frau i la corrupció”, ha dit Pisarello. I ha insistit en el fet que, a diferència del que passa a Catalunya o a Espanya, l’Ajuntament de Barcelona ha sabut governar la pluralitat de manera molt més eficaç i consensuada que en altres escenaris polítics, segons ell. “Tenim un panorama polític molt fragmentat, si més no a l’Ajuntament s'ha aconseguit arribar a acords importants en temes clau” i ha citat com a exemple l'aprovació de les ordenances fiscals en el ple d'aquest dimarts amb el suport d'ERC, PSC i CUP.

Pel que fa a l’economia un 30,78% creu que l’estat de l’economia és “molt bo” mentre que, per contra, un 42% pensa que és “molt dolent”. “Hi ha una percepció generalitzada de que la situació econòmica ha millorat”, ha dit el primer tinent d'alcalde. Tot i això però, una part important de la ciutadania continua pensant que les desigualtats segueixen sent un problema així com la falta d’oportunitats per a tothom. “És un baròmetre amb un missatge polític molt clar”, ha interpretat Pisarello, i ha assegurat que des del consistori es plantegen la necessitat de construir una Barcelona “més justa i democràtica”. “El baròmetre confirma una mica el que són les prioritats d’aquest govern; sortir d’aquesta crisi amb una Barcelona, no amb dues Barcelones, amb una ciutat cohesionada, perquè la cohesió social és un dels béns més preuats per la ciutadania”, ha destacat.

Pel que fa a la intenció de vot si es repetissin eleccions Barcelona en Comú es mantindria primera amb un 15,6% d’intenció de vot. Per darrere seguiria ERC (10,6%), CiU (9%), Ciutadans (8,8%), PSC (6,3%), CUP (3%) i PP(2,6%).

Amb els resultats del baròmetre a la mà, Pisarello ha dit que sent “satisfacció i responsabilitat”. “El que planteja el baròmetre s’ha vist confirmat en les eleccions del 20 de desembre. Igual que s’ha confirmat la bona valoració de l’alcaldessa, una alcaldessa coneguda per la ciutadania i consolidada”.

 

Etiquetas
stats