Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ingressat un nen infectat de diftèria, el primer cas a Espanya des de 1987

Los pediatras piden volver a administrar la vacuna contra la varicela ante el aumento de casos

Un nen de sis anys està ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona diagnosticat de diftèria. És el primer cas d'aquesta infecció registrat a Espanya des de 1987, segons el Ministeri de Sanitat. El petit va presentar símptomes des del 25 de maig i va acudir a l'hospital d'Olot (Girona) el dijous passat, informa Europa Press.

Una vegada que les proves van confirmar que la malaltia estava provocada pel bacteri de la diftèria, el nen va passar al centre barceloní per rebre el tractament específic. La Generalitat ha informat que el nen no estava vacunat contra aquesta patologia. La diftèria provoca una infecció greu de les vies respiratòries altes -el que suposa risc de asfixia- i pot, a més, afectar el cor i el cervell. Es tracta d'una malaltia contagiosa.

La vacunació contra aquest bacteri apareix en tots els calendaris preventius de la Comunitats Autònomes. Segons l'Associació Espanyola de Pediatria, que segueixen aquests programes “arriben a l'adolescència havent rebut sis dosis contra la diftèria”. També recomanen la vacunació a totes les persones que no hagin rebut les dosis (adults inclosos).

Etiquetas
stats