Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Jordi Sánchez substitueix Carme Forcadell al capdavant de l'ANC

Jordi Sánchez durant una intervenció al Parlament de Catalunya com a adjunt al Síndic de Greuges

elDiario.es Catalunya

Jordi Sánchez ha estat escollit aquest dissabte com a nou president de l'ANC i substituirà Carme Forcadell al capdavant de l'associació al costat d'una nova cúpula formada per la vicepresidenta Rosa Alentorn, el secretari Jordi Vilarasau, i la tresorera Nuri Guillaumes.

Forcadell ha anunciat el nom del successor electe després de la primera reunió del nou Secretariat Nacional a Cardona, on la ja expresidenta de l'ANC ha explicat als mitjans que s'acomiada “molt contenta i satisfeta per la tasca extraordinària que s'ha fet”, i ha animat a la nova direcció a treballar dur.

Sánchez, el candidat recolzat per l'anterior directiva, va ser superat en vots per l'editora Liz Castro a les eleccions al Secretariat Nacional, però ha rebut el suport majoritari de l'òrgan per fer-se amb la presidència. Adjunt al Síndic de Greuges i exmilitant d'ICV, busca representar un gir social per ampliar els suports a la independència.

El nou president ha agraït la feina de Forcadell, i ha dit que el repte més important de l'ANC és avançar cap a la independència de Catalunya a través del poder de mobilització de la societat civil catalana. “El que avui s'ha viscut és un exemple de maduresa i de voluntat de servei a Catalunya”, ha insistit Sánchez, i ha explicat que el projecte de l'ANC ha tingut èxit perquè ha sabut treballar per la pluralitat i la integració.

Sánchez ha assegurat que l'ANC treballarà perquè el pròxim 11 de setembre “la societat catalana doni un senyal inequívoc que vol conquerir la llibertat i un Estat propi”, i ha demanat el suport de tothom sense tenir en compte el seu origen, cognom i llengua.

Etiquetas
stats