Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'editora Liz Castro s'erigeix com la més votada en les eleccions al Secretariat de l'ANC

Europa Press

Barcelona —

La Junta Electoral de l'ANC ha publicat aquest diumenge els resultats provisionals de les eleccions al seu Secretariat Nacional, en què l'editora i escriptora Liz Castro, Rosa Alentorn, Agustí Alcoberro, Jordi Sánchez i Gemma Cots han estat els cinc candidats de representació nacional més votats.

Segons ha informat l'ANC en un comunicat, 7.625 membres de ple dret han participat en la votació, i els resultats definitius es publicaran aquest dimarts.

Els candidats a les eleccions es podien presentar com a membres de representació nacional, escollits per la totalitat dels membres de ple dret, o bé com a membres de representació territorial, votats per membres de ple dret de les respectives regions en què s'organitza l'ANC.

El Secretariat Nacional de l'ANC està format per 75 membres, 25 dels quals s'escullen d'entre els candidats de representació nacional i 50 d'entre els candidats de representació territorial.

Que Castro hagi estat la més votada no vol dir, però, que esdevingui automàticament la presidenta de l'ANC. Això ho decidiran en una altra votació, el proper 16 de maig, els integrants del secretariat.

Els reptes del Secretariat són ampliar la majoria social favorable a la independència, aconseguir un “nou èxit durant la campanya d'aquest estiu i en la manifestació l'11 de setembre omplint de contingut la República catalana” així com aconseguir la victòria de les candidatures independentistes a les eleccions del 27 de setembre.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va dir aquest dissabte després de votar a la seu de Sabadell (Barcelona) que està “contenta per la feina feta i il·lusionada pel 27S”.

Va assegurar que a l'entitat hi ha moltes persones preparades per a substituir-la, i ha destacat que l'ANC és “casa seva” i que ho continuarà sent. “El paper de l'ANC ha de ser el d'ampliar la majoria social i explicar els beneficis de la independència”, ha insistit Forcadell.

Etiquetas
stats