Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

L'exdirector d'Antifrau signa el seu retorn com a jutge i se'n va de vacances

De Alfonso signa el retorn com a jutge però no es reincorporarà fins passades les vacances.

EFE

Barcelona —

L'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha signat aquest divendres el seu reingrés com a magistrat de l'Audiència de Barcelona per anar-se'n posteriorment de vacances. De Alfonso no es reincorporarà a la seva tasca com a jutge fins després de l'estiu, han informat fonts judicials.

De Alfonso ha acudit aquest matí a l'Audiència de Barcelona, on hi ha accedit per una porta lateral per esquivar la premsa que des de primera hora esperava la seva arribada, en l'últim dia del termini previst perquè signés el seu reingrés com a magistrat, que va ser acordat aquest dijous pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

De Alfonso, que va ser destituït pel Parlament com a director d'Antifrau el 29 de juny passat arran de la divulgació de les seves converses amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha acudit a l'Audiència de Barcelona, ha signat el seu reingrés com a jutge i ha marxat. Complert el tràmit, la intenció de De Alfonso és reincorporar-se de forma plenament operativa a la seva plaça com a magistrat a la secció setena de l'Audiència de Barcelona després de les vacances d'estiu.

A més de parlar d'investigacions “febles” contra polítics independentistes com el líder d'ERC, Oriol Junqueras, en els enregistraments De Alfonso es presenta davant Fernández Díaz com “un caporal més de teu cos nacional”. Per tot això el Parlament va cessar-lo set dies després que es revelessin les seves converses, amb el suport de tots els grups excepte el PP.

El CGPJ no podia fer altra cosa que tornar la seva plaça de jutge a Daniel de Alfonso. La Llei orgànica del poder judicial (LOPJ) assegura a aquest magistrat en excedència reserva de plaça a l'Audiència Provincial de Barcelona i no preveu suspensions si no existeix contra ell ordre d'ingrés a presó preventiva o causa en fase de processament. Les investigacions contra De Alfonso es troben encara molt lluny de tots dos supòsits.

Etiquetas
stats