Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutge de Liechtenstein investiga l'expresident Jordi Pujol per blanqueig

Un jutge de Lietchenstein investiga Pujol.

EFE

Barcelona —

Un jutge de Liechtenstein investiga l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol (CiU) per un delicte de blanqueig de capitals i ha demanat a la justícia espanyola informació sobre els seus antecedents i les causes que té obertes a Espanya.

En un ofici, al qual ha tingut accés Efe, l'Oficina Central Nacional d'Interpol Espanya ha comunicat a la jutge de Barcelona que investiga la fortuna oculta per Jordi Pujol i la seva família la petició que el jutge de Liechtenstein, Michael Jehle, ha tramitat amb la finalitat de “preparar una sol·licitud de comissió rogatòria” relacionada amb la causa de blanqueig.

La CUP presideix la comissió del Parlament

La Junta de Portaveus del Parlament català ha acordat aquest dimarts que ha decidit que el diputat de la CUP David Fernàndez presideixi aquesta comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscal, i també sobre el cas Pujol, la data de constitució però està encara per determinar.

Ara, serà la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la que fixi la data per a la constitució d'aquesta comissió d'investigació, en la qual els grups podran proposar a dos dels seus diputats per a formar part de la mateixa, amb l'excepció de la CUP, que hi tindrà els tres diputats en ostentar la presidència.

També s'haurà de determinar el calendari de treball i la llista de compareixences, un cop quedi constituïda. En el cas que hi hagués eleccions autonòmiques anticipades, la comissió sobre el cas Pujol “decauria” i hauria de ser el nou Parlament sorgit de les urnes el que acordés de nou la seva creació.

Etiquetas
stats