Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mor als 94 anys el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit

Mor als 94 anys el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit

Agències/CatalunyaPlural.cat

Barcelona —

El filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit va morir la matinada de diumenge als 94 anys al seu domicili familiar. Badia i Margarit és reconegut com l'artífex de la modernització de la filologia catalana, especialment per la publicació de la “Gramàtica històrica catalana”, i el seu nom se situa al costat del pare del català modern, Pompeu Fabra.

Badia i Margarit va ser rector de la UB entre 1978 i 1986, període de democratització de la universitat, i un gran defensor de la renovació pedagògica a les escoles.

Barceloní, nascut el 30 de maig de 1920, en els últims anys va residir a Igualada, on vivia amb un dels seus fills, Xavier, després d'enviudar.

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha ressaltat a Efe la trajectòria de Badia i Margarit, especialment, el seu “combat” a favor de la llengua catalana, des de la universitat, ocupant càrrecs de responsabilitat, “treballant sempre per la dignitat de la llengua, per la seva dignificació ”.

Segons la seva opinió, a més, cal destacar la seva manera de fer, la seva humilitat, la seva discreció, el seu treball notable “formant molts especialistes”, que han seguit el seu camí.

Per la seva banda, la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Esther Franquesa, ha agraït el seu “llegat d'investigació i compromís amb la llengua i la cultura catalanes”.

Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 2003 i doctor honoris causa per diverses universitats com la Sorbona, el funeral pel qual va ser rector de la Universitat de Barcelona durant vuit anys se celebra aquest dilluns a les 15 hores a la basílica de Santa Maria del Pi de la capital catalana.

Etiquetas
stats