Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La PAH de Sabadell manté una ocupació des de fa quatre dies a una seu del BBVA

Assemblea el passat dimecres a la sucursal del BBVA ocupada per la PAH de Sabadell / @paullonch

João França

La PAH de Sabadell ocupa des del passat dimarts una sucursal del BBVA al centre de Sabadell per exigir una solució per 11 casos de famílies afectades per la hipoteca. Han anunciat que s'hi quedaran com a mínim fins dimecres, que és el termini que ha demanat l'entitat per donar una resposta.

El que exigeix la plataforma és que es retirin els avals de les onze hipoteques, que podrien fer que afectessin a més persones de les que estan directament implicades. “Són casos en els que hi ha avals, però en la majora dels casos se'ls hi va dir que després de 3 o 5 anys se'ls hi treuria l'aval i ara s'han trobat que els hi van mentir”, explica Pau Llonch, de la PAH de Sabadell. Afegeix que poden entendre que es doni una negociació concreta de cada cas, però els avals són la condició per aixecar l'ocupació.

Ocupacions de suport

Els ocupants han viscut hores de tensió entre dijous i divendres. “Com que ja portàvem molt temps i la jutgessa va desestimar que ens poguessin desallotjar, el dijous van tancar l’oficina per impedir que entrés ningú i desgastar la gent”, explica Llonch. Alguns activistes han seguit a l'interior mentre s'acabaven les reserves de menjar.

En resposta al tancament de la sucursal, la PAH de Sabadell va demanar el suport d'altres plataformes del territori i el divendres al matí es van ocupar seus del BBVA en altres municipis –entre elles la seu central del banc a Barcelona– per donar suport als 11 casos de Sabadell.

L'activista explica que han pactat amb l'entitat desactivar la protesta a les altres oficines a canvi que obrissin les portes de la Sabadell. “Ens van demanar un termini fins dimecres per estudiar els casos i els hi vam dir que aquesta ocupació és la nostra mesura de força i fins llavors no marxarem”, assegura Llonch.

Etiquetas
stats