Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PSC arracona als tres díscols a l'última fila del Parlament

Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, als quals ha canviat d'escó per asseure'ls junts a l'última fila que correspon als socialistes catalans, la qual comparteixen amb Ciutadans

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El grup del PSC al Parlament ha visualitzat aquest dimecres en l'arrencada del ple la nova situació dels diputats díscols Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, als quals ha canviat d'escó per asseure'ls junts a l'última fila que correspon a els socialistes catalans, la qual comparteixen amb Ciutadans.

D'aquesta manera es fa visible a l'hemicicle el nou estatus d'aquests tres diputats, després que el PSC els suspengués dels seus càrrecs parlamentaris per haver trencat la disciplina de vot sobre la consulta sobiranista al ple de la setmana passada per demanar al Congrés el traspàs de la competència per convocar un referèndum.

Amb aquesta mesura cautelar, a l'espera que es pronunciï sobre ells la Comissió de Garanties del PSC, els tres no podran intervenir en el ple en nom del partit, de manera que no podran defensar interpelar ni mocions, ni fer preguntes al Govern.

En la seva defensa, una delegació d'unes 20 persones del corrent del PSC Avancem ha anunciat que es desplaçarà aquest dimecres a la tarda a la seu del partit al carrer Nicaragua de Barcelona per lliurar una carta de protesta contra la decisió del grup parlamentari, que també es lliurarà a la Federació de Girona.

Ironia en el ple

El president de la Generalitat, Artur Mas, no ha deixat passar per alt la qüestió i ha rebatut amb ironia les peticions de diàleg amb el Govern central per part del primer secretari del PSC assegurant que tindrà en compte l'exemple de diàleg que ha donat el dirigent socialista amb els diputats díscols del PSC.

Etiquetas
stats