Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ruz cita a declarar Jordi Pujol fill i la seva dona i demana informació sobre els comptes a Andorra

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.

Europa Press

Barcelona —

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat a declarar com a imputats per al pròxim 15 de setembre a Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, i la seva dona, Mercedes Gironès, i ha cursat una comissió rogatòria a Andorra en la qual demana informació sobre els seus comptes bancaris.

El magistrat, que atribueix indiciàriament al matrimoni un delicte de blanqueig de capitals i un altre contra la Hisenda Pública, ha realitzat aquesta citació en el marc de la causa en què investiga els pagaments superiors a 200.000 euros que els haurien fet societats que haurien estat adjucataries de contractes públics a Catalunya.

El jutge cursa una comissió rogatòria a Andorra per recollir “tota la documentació o informació que estigués a disposició de la Banca Privada d'Andorra de productes bancaris i/o fons dels que hagin vist beneficiats” els dos imputats i les cinc mercantils de les quals són propietaris.

Ruz va obrir aquest procediment l'any 2013 després de rebre una denúncia de l'exnòvia de Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, que va assegurar el passat 17 de gener davant el jutge que va acompanyar el fill gran de l'exmandatari català a Andorra per traslladar una motxilla plena de bitllets de 500 euros.

Etiquetas
stats