Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Jordi Savall rebutja el Premi Nacional de Música per “desinterès” del Govern en l'art

El músic Jordi Savall després de rebre la Medalla d'Or de la Generalitat

elDiario.es Catalunya

El músic Jordi Savall ha renunciat al Premi Nacional de Música per estimar que procedeix d'un Govern responsable del “desinterès i la incompetència” en la defensa de l'art, que manté en l'oblit el patrimoni musical hispànic i que “menysprea” als músics que es dediquen a mantenir-lo viu.

En un comunicat, Savall agraeix el reconeixement que suposa la concessió del Premi, però assenyala que hi renuncia “esperant que aquest sacrifici sigui comprès com un acte revulsiu en defensa de la dignitat dels artistes i pugui, potser, servir de reflexió per imaginar i construir un futur més esperançador per als nostres joves”.

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, que concedeix el premi, ha emès un comunicat en el que afirma que “respecta” la decisió de Savall, però “malgrat aquesta renúncia, reiterem el nostre reconeixement als mèrits i la tasca que li han fet mereixedor d'aquest premi”. L'organisme recorda també que la decisió de concedir-li el premi ha estat d'un jurat independent.

Etiquetas
stats