Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC i PP tanquen la porta a fer alcalde Xavier Trias davant Ada Colau

Xavier Trias aceptaría que ERC, PSC y PP le "hicieran alcalde" de Barcelona

EFE

Barcela —

Xavier Trias ha obert la porta a un pacte amb ERC, PSC i PP per arrabassar l'alcaldia a Ada Colau, però aquestes formacions l'hi han tancat en menys de 24 hores. Aquest mateix matí ERC i PP ja han sortit a afirmar que no es plantegen trobar-se per desplaçar la líder de Barcelona en Comú de l'alcaldia de Barcelona. Per la seva banda, els socialistes es mentienen en silenci, tot i que en campanya ja van proclamar que no se sumarien a un acord de CiU i Esquerra.

Trias havia insinuat la proposta aquest dijous a TV3, on ha assegurat que acceptaria que ERC, PSC i PP el “fessin alcalde” votant per ell en la investidura per aconseguir la majoria absoluta. La condició de l'actual alcalde era que socialistes i republicans entressin a formar “un govern fort” amb ell. Un gir sorprenent després que diumenge felicités Colau com a futura alcaldessa i donés per fet el seu paper en l'oposició.

La proposta, però, ha estat rebutjada de ple i en primer lloc per Alfred Bosch (ERC), que ha descartat qualsevol acostament a PP o Ciutadans per evitar la presa de possessió de Colau. “Seria un pacte contranatura, forassenyat”, ha afirmat Bosch, que ha assegurat que ningú no ho entendria, ni tan sols el mateix Trias.

Una cosa semblant ha apuntat el candidat del PP, Alberto Fernández Díaz. El seu objectiu, ha dit, és bucar una alternativa a Colau, però no a canvi que Barcelona es converteixi “en la capital de les estelades”, en al·lusió a ERC. Trias havia deixat anar avui la seva proposta després que fos el PP, segons paraules de l'alcalde, qui li comuniqués que votarà a favor de la seva investidura. Però no sembla que ho hagin de fer amb ERC pel mig. “No descartarem cap alternativa però tampoc avalaré a les que superin aquestes línies vermelles”, ha afirmat Fernández en declaracions a l'ACN.

“Tot està obert, però sense perdre el sentit comú” assenyalava Trias en l'entrevista a TV3. L'alcalde ha apuntat que “és la senyora Colau la qual té uns dies per trobar els acords necessaris” per aconseguir ser investida alcaldessa, però ha recordat que ell també pot buscar acords en una situació “improbable però no impossible”. Trias ho ha dit després que el PP li hagi revelat que votarà a favor d'ell en el moment de la investidura.

“Anirem veient”, ha conclòs l'alcalde, just abans de reunir-se aquest matí precisament amb la guanyadora de les eleccions de diumenge passat, Ada Colau.

Etiquetas
stats