Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Trias i el PP acusen Colau de fomentar un discurs d'“odi”

Fernández Díaz asegura que su proyecto para Barcelona "va más allá de las siglas del PP"

elDiario.es Catalunya

La contundència emprada per Pablo Iglesias i Ada Colau en l'acte de Barcelona En comú aquest dissabte no ha agradat a CiU i PP. Els seus respectius alcaldables, Xavier Trias i Alberto Fernández Díaz, han carregat contra un discurs que consideren d''“odi”. “En política no tot s'hi val”, han proclamat, d'una forma quasi idèntica, tots dos candidats, als quals Colau ha respost ràpidament assegurant que mai han promogut l'odi, sinó que el d'ahir va ser un discurs de “denúncia”

Trias els ha acusat d'“insultar, crispar i generar odi”. “És lamentable que una persona que aspiri a l'alcaldia es dediqui a insultar i menysprear els adversaris”, ha apuntat Trias referint-se a afirmacions d'Iglesias com “gentussa” o “lladres”, en referència a polítics catalans i espanyols esquitxats per casos de corrupció.

En una roda de premsa a la torre de Collserola, a Barcelona, l'alcalde ha assegurat que la novetat en la política no ha de ser “insultar” i “generar situacions de violència”, com, segons la seva opinió, fan a Barcelona En Comú. Dirigint-se a Iglesias, ha dit: “No necessitem que vingui gent de Madrid a dir totes aquestes coses, a crispar-nos més”, encara que ha assegurat que ell no se sent “mai al·ludit” quan es parla de polítics que han comès errors o que són corruptes.

Més sorprenent ha estat la valoració de Fernández Díaz, precisament perquè ha estat el seu partit el que més crítiques ha rebut en els últims anys per atiar el discurs antiimmigració. El mateix candidat es va comprometre, en una relació gens casual, a tenir “mà dura contra la delinqüència i frenar les equivocades polítiques d'immigració”.

Fernández Díaz ha carregat contra el discurs de l'“odi social” d'Ada Colau, i li ha recordat que el to d'una campanya no ha de ser d'“insults, amenaces o agressions”. “Discrepar políticament no vol dir odiar. Hi ha discursos que es construeixen no des de la discrepància, que sempre és legítima i imprescindible en democràcia, sinó que es fan des de l'odi i la confrontació”, ha assenyalat.

El candidat ha pronunciat aquestes paraules després de condemnar “rotundament” l'agressió que va patir ahir Santi Borrull, candidat número 36 a les llistes de CiU, mentre repartia propaganda electoral al districte de Nou Barris. El PPC, ha dit, pateix “des de fa temps” agressions d'aquest tipus o escraches com el que va viure ahir l'alcalde Xavier Trias, que són “intolerables”, però que quan “li van passar al PP no tenien suficient importància”, i ha reconegut llavors la seva “preocupació” pel “to” dels discursos de Colau i del líder de Podem, Pablo Iglesias, si acte conjunt d'ahir.

Colau: “Va ser un míting d'esperança, ple d'il·lusió”

“Nosaltres no hem promogut mai la violència ni hem instat a l'odi” i “no volem ni ofendre ni insultar ningú”, ha assegurat la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, davant les acusacions de CiU i PP. En aquest sentit, ha afegit: “Tot el contrari, va ser un míting d'esperança, ple d'il·lusió i de propostes de ciutat justa i democràtica”.

Colau ha argumentat que, “legítimament”, en el míting d'ahir van criticar unes polítiques que al seu judici són “criminals”, les privatitzacions que posen en “perill els drets fonamentals” així com la “corrupció sistemàtica”. “Si el senyor Trias s'ha sentit atacat ho lamento, però nosaltres tenim tot el dret a fer crítica de les polítiques”, ha dit la candidata de Barcelona en Comú.

Colau, en aquest context, ha recordat que CDC té “quinze seus embargades” i “tants casos de corrupció que hem perdut el compte”: “Trias ha estat la mà dreta de Pujol durant moltíssims anys, i no ens creiem que no sabés res”.

Etiquetas
stats